LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-04-2009, 01:22 AM   #1
Elomis
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Sydney
Distribution: SUSE
Posts: 89

Rep: Reputation: 15
Unhappy TV card detected, but not working in OpenSuse 11.1, "no tuner"?


Hullo LQ folks,

I have a pci Compro Videomate T750F which I've installed and gone to the TV component of YaST to try and configure. YaST detects it straight away but asserts that there are no tuners available for it.

Now my Google-Fu tells me that I have to specify the card type and tuner type for the Phillips chipset that it has (it's a saa7134 to my understanding), so I go into the Expert Settings for the card and set card = 139 and tuner = 63 based off what I can see in dmesg and the results of the CARDLIST.tuner and CARDLIST.saa7134

I save these under expert settings in the UI and go back in but it still won't detect a tuner.

If I open kdetv to open tv, I get a picture from my webcam (I was thinking "OH! I'm on TV!" to begin with, then I realised I'm an idiot) and I can see where I would select the TV card from if it were available, but until I figure out how to instruct it what its tuner is I think I'm stuck.

So far I've

* Depmod -a everything in sight
* read the v4l stuff about it, which seem to suggest it's supported
* searched repos for any v4l stuff I don't have installed, including installing the 32bit stuff because sometimes my system whines if there are only 64bit stuff available


Anyone have any ideas?
 
  


Reply

Tags
opensuse, tv


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to get bttv tv-tuner card working again on opensuse 10.3 agingcomputer Linux - Hardware 4 11-29-2008 09:07 PM
PS/2 Keyboard not working after being "detected" by slackware 12.1 install disk bushbaby Linux - Newbie 6 10-10-2008 10:01 AM
helix player not working says "*** glibc detected *** double free or corruption(out)" shyamsundar Linux - Newbie 0 09-05-2006 02:14 PM
"modprobe ndiswrapper" Not Working On OpenSuSE (Latest Version)... chiefreborn Linux - Wireless Networking 4 12-19-2005 01:01 PM
"No PCMCIA Controller Detected" but Suse 10 finds the Wireless Card aj87uk Suse/Novell 3 11-06-2005 03:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration