LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-06-2001, 12:14 AM   #1
starlight
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Location: planet groove
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Unhappy trying to start X with onboard video chipset


I got Slackware 8 started, yet I'm getting "fatal screen error: no screens found" when trying to startx.

I don't have a video card, only the 810 chipset.

I tried creating a new XFree86Config file with custom monitor rates, but still same error messages.

the XFree86.0.log file states that an error is in line 302 because it doesn't recognize "".

Any ideas?
 
Old 11-06-2001, 01:14 AM   #2
starlight
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Location: planet groove
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
this is the end of my XFree86.0.log

(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error from xf86HandleConfigFile()

Fatal server error:
no screens found



I think I might just go buy a new motherboard because this one is generic. ("m6twc" manuf. by quantex with Intel 810 chipset)
 
Old 11-26-2001, 09:47 PM   #3
JoshWingert
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: Benton City
Distribution: Slackware
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
I went to the intel website and they have a driver for the 810 chipset. I have a compaq with the 810 chipset and it works when i install the drivers
 
Old 11-27-2001, 04:27 AM   #4
azazil
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Location: India
Distribution: RedHat 7.1
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
it should have worked with defualt drivers.. the xconfig has drivers for intel 810 chip.. as I too have a 810 motherboard and red hat 7.1 running on it without any problem. Anyways which version of XFree86 are you using? As given on their site they support 810 since the 3.3.6 version... and you can download the drivers from the intel site too, the link is.

810 display drivers for Linux

hope this helps..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora(any) + Highpoint 372 onboard chipset m0ridin Fedora 2 10-26-2004 12:57 AM
hardware help with onboard/WiFi NICs and chipset deesto *BSD 6 09-01-2004 10:48 AM
changing video from agp to onboard chipset jdier Linux - Hardware 2 07-08-2004 12:38 PM
INTEL I865 Chipset Onboard sound joh_84 Linux - Hardware 3 06-01-2004 01:14 PM
Onboard SiS 650 video chipset Won't work in Lycoris. please help! robert837 Linux - Distributions 7 05-20-2003 11:15 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration