LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-24-2002, 02:23 PM   #1
marsonist
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: SuSE 9.1 Pro
Posts: 171

Rep: Reputation: 30
trying to play avi files on SuSE 8.1


I'm having problems with SuSE 8.1 when it comes to playing avi files. I have installed avifile and mplayer. I also installed some sort of qtavi something or other (most likely not necessary) When I click on the avi I see a window briefly flicker and die while the sound plays perfectly in the background. I had the same problem using xine under SuSE 8.0. Mpegs play perfectly. What am I doing wrong?

And as always, thanks to all for the excellent help.
 
Old 10-24-2002, 02:26 PM   #2
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Cornwall, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,345

Rep: Reputation: 56
When you say 'When I click on the avi file...', what file browser are you using, and what program are you using to watch the file?
 
Old 10-24-2002, 02:52 PM   #3
marsonist
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: SuSE 9.1 Pro
Posts: 171

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I'm currently using konqueror with the default application set to mplayer.
 
Old 10-24-2002, 03:00 PM   #4
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Cornwall, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,345

Rep: Reputation: 56
Thank you. It sounds like you may have a problem with your codecs. Could you open a console and run mplayer (with the same options as you've specified in your konqueror file-associations thing) on a file, and post any erros, or anything that looks out of the ordinary, here? Cheers.
 
Old 10-24-2002, 08:23 PM   #5
marsonist
Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: SuSE 9.1 Pro
Posts: 171

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well, I had figured that it would be a problem with my codecs, as my mpegs were playing just fine. I don't like to think of myself as a complete linux newbie, but judging from the bulk of my questions one would wonder. I ran mplayer in command line, and saw that it told me to try and update my user codec.conf file, which I did. Still no luck.

With a little digging around I reallized that the win32 codec rpm I was using left the codecs with root only permisions. I gave broad user permissions to the codecs and problem solved.

As I said before thanks for all of the help that everybody so kindly shares here. This has got to be the best site of it's kind. I have been using linux off and on for 4 years, and steadily for the past year. I only found this site 3 months ago and have found it to be an invaluable asset. Anybody who's helped me and finds themselves around Stuttgart Germany has earned themselves a free beer :-) Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot play .avi .wmv, mpg files WRXHokie Linux - Software 22 12-05-2005 08:57 PM
Can I play AVI files ? NoviceW Linux - Software 2 09-18-2004 03:49 PM
How can I play .wma(or .avi) files with RealPlayer10? homesp Linux - Software 3 09-05-2004 04:00 AM
system hangs when attempting to play avi or mov files jankom Linux - Software 10 06-06-2004 09:13 PM
can't get .AVI files to play in mplayer (using SUSE) Agathos Linux - Newbie 17 02-27-2004 03:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration