LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2004, 05:27 PM   #1
Gerardoj
Member
 
Registered: May 2003
Location: Somewhere over the Rainbow
Distribution: Slackware 9.x, Knoppix, Damn Small Linux, RedHat.
Posts: 465

Rep: Reputation: 30
Trouble with Return to Castle Wolfenstein


Hi, I installed RtCW from a retail win32 Wolfenstein CD-ROM, and I downloaded wolf-linux-*-full.x86.run setup file and I istalled without problems, then I copy all the below files

mp_pak0.pk3 62641cffd9a8ad0f62cc1cca867d51f8
mp_pak1.pk3 22b972974f499a237c96a2200b0d019e
mp_pak2.pk3 30f29ffa81748a957e0441af8c14cb56
pak0.pk3 ce92b11df889cb0a045762bb5fd7cde5
sp_pak1.pk3 a0d3fe956f85f40c8efd6babe0d09832
sp_pak2.pk3 330b272d5261fe19fcf3c3fbc943c7f3

and when I run it shows up an error:

bash-2.05b# wolfsp
Wolf 1.33-MP linux-i386 Jun 11 2002
----- FS_Startup -----
Current search path:
/root/.wolf/main
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_pak4.pk3 (5 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_pak3.pk3 (76 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_pak2.pk3 (3 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_pak1.pk3 (308 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_pak0.pk3 (783 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/mp_bin.pk3 (4 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main/pak0.pk3 (4775 files)
/usr/local/games/wolfenstein/main

----------------------
5954 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig_mp.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
Joystick is not active.
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
Loaded 714 translation strings from scripts/translation.cfg
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so: Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
Xlib: extension "XFree86-DGA" missing on display ":0.0".
Failed to detect XF86DGA Mouse
XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
Using 8/8/8 Color bits, 16 depth, 0 stencil display.
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect


***********************************************************
You are using software Mesa (no hardware acceleration)!
Driver DLL used: libGL.so
If this is intentional, add
"+set r_allowSoftwareGL 1"
to the command line when starting the game.
***********************************************************
...WARNING: could not set the given mode (3)
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem


What Could be the problem?
Thanks a lot.

_____________________________

My System:
Athlon XP 2.x
ATI 64 MB Video
256 RAM
Compaq Presario Notebook
 
Old 03-01-2004, 05:58 PM   #2
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 58
You don't have the correct OpenGL-providing video drivers for your card installed. If you do have an ATI card as your signature suggests, head on over to www.ati.com and download the latest driver and follow the instructions. If you run into trouble, fret not, there are probably a thousand of threads here dealing with installation of these drivers.
The language.cfg error and other configuration errors are OK, at least not lethal, and should only be temporary once you have saved your settings (if I recall correctly).

One word of warning though: Don't ever run programs as root unless you have to, especially not games. Running as root means increased security issues by the power of ten. I had a special user set up on my gaming server to run Enemy Territory and it worked wonderfully, but you should use your usual user account if you don't run a server.


Håkan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Return to Castle Wolfenstein Crash ax-enigma-ax Linux - Games 9 11-09-2006 12:37 PM
Return to Castle Wolfenstein Gerardoj Linux - Software 10 10-31-2003 06:20 PM
Return to Castle Wolfenstein walterw Linux - Software 7 08-27-2003 01:33 AM
return to castle wolfenstein ksgill Linux - Newbie 2 07-27-2003 07:34 AM
Return To Castle Wolfenstein gokussj Linux - Software 0 09-23-2002 08:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration