LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-12-2003, 11:09 AM   #1
redman13
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Angry Trouble playing video files under Suse 8.2


just installed Suse 8.2. Used to run Redhat only. And so far I have been having trouble playing .mpg .mpeg .avi, etc. I have tried using mplayer, kmplayer, xine, real player. All of them with no luck. Can someone help?!?!?
 
Old 10-12-2003, 11:13 AM   #2
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 58
It would be a lot easier to troubleshoot if you could tell us what error messages you get (if any).

hw
 
Old 10-12-2003, 11:17 AM   #3
redman13
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I don't get any error messages, thats the crazy thing. for example in kmplayer it says at the bottom of the window "opening file" but the screen stays blank and then it says "ready". Thats about all I can say. I neve had the trouble in RH, it just worked.
 
Old 10-12-2003, 01:11 PM   #4
aeruzcar
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Santiago, Chile
Distribution: Gentoo
Posts: 282

Rep: Reputation: 30
I have a similar problem with mplayer and SuSE 8.2, when you open a video fie with mplayer, do you get a green screen with sound??
 
Old 10-12-2003, 11:37 PM   #5
redman13
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No I just get a black screen with no sound, in all media players, not just mplayer.
 
Old 10-12-2003, 11:42 PM   #6
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
i think for avi's, mpegs you need divx. for stuff like wmv, mov you need to install the codecs from mplayer's site. i'm not sure if you need to recompile/reinstall mplayer with quicktime/wmv support.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
playing video files saipraveen Linux - Newbie 10 08-12-2005 02:23 AM
why video files are not playing ilnli Slackware 6 03-24-2005 02:04 PM
trouble playing video with MPlayer0.9 koodoo Linux - Newbie 3 12-07-2004 11:34 PM
playing rm video files rakesh_em Slackware 3 10-05-2004 03:50 PM
Problem playing video files - please help! Vladlen Linux - Software 4 06-27-2003 09:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration