LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-20-2004, 06:58 AM   #1
IsaacKuo
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Baton Rouge, Louisiana, USA
Distribution: Debian 4.0 Etch
Posts: 1,349

Rep: Reputation: 49
trn - can't get USENET posting to work


I'm using the trn newsreader and I can't get it to post anything. Mozilla posts with no problem, but trn won't. It uses inews to post, and it has problems with the headers or something. When I post, the default article starts out as:
Code:
Newsgroups: alt.test
Subject: yet another test posting
Summary:
Expires:
References:
Sender:
Followup-To:
Reply-To:
Distribution:
Organization: Debian GNU/Linux site
Keywords:
Cc:

this is a test
Note that the Sender: line is blank and that there is no From: line. When I try to post this, inews complains with this error message:
Code:
inews: Sender header: address syntax error
Okay, so I manually edit the Sender: line to this:
Code:
Newsgroups: alt.test
Subject: yet another test posting
Summary:
Expires:
References:
Sender: Isaac Kuo <mechdan@yahoo.com>
Followup-To:
Reply-To:
Distribution:
Organization: Debian GNU/Linux site
Keywords:
Cc:

who cares I'm just testing...
This time, inews complains about the From: line:
Code:
inews: From header: address syntax error
Okay, so now I try to add a From: line; I believe line order matters so I try adding it in several different places. Here's an example of one try:
Code:
Newsgroups: alt.test
Subject: yet another test posting
Summary:
Expires:
References:
Sender: Isaac Kuo <mechdan@yahoo.com>
From: Isaac Kuo <mechdan@yahoo.com>
Followup-To:
Reply-To:
Distribution:
Organization: Debian GNU/Linux site
Keywords:
Cc:

who cares I'm still just testing...
When I put in the From: line, it complains about the Sender line, with the same error as before:
Code:
inews: Sender header: address syntax error
I can't figure out what's going on! Please help, anyone!

Oh, I did try and do all of the above with just my plain e-mail address, like this:
Code:
Sender: mechdan@yahoo.com
and also tried to match my local user setup with this:
Code:
Sender: isaac@antonia
. Neither had any effect on the error messages.

Like I said, Mozilla worked without any problem. All it asked from me to setup was my e-mail address (mechdan@yahoo.com) and my news server (news.east.cox.net). I also had to set my newsserver to get trn to be able to read newsgroups--reading works fine.

Thanks for any help!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
usenet on the way out? Lakota General 6 12-23-2005 01:43 AM
Usenet Posting/E-Mail Security Question. rvijay Linux - Security 2 08-21-2005 12:49 AM
error trying to get usenet / pan to work mjl3434 Linux - Software 4 09-02-2004 04:24 PM
New to Linux - Running trn on Slackware AfterDark Linux - Software 0 04-26-2004 12:34 AM
Posting at work MasterC General 15 07-12-2002 12:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration