LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-09-2003, 05:38 PM   #1
Hollywood W
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Terminal "The Console"


Everytime I output alot of text on my terminal, it doesn't refresh properly and it displays some messed up ascii, anyone know how to fix that? I want to read man pages without any disruptions.
 
Old 03-09-2003, 08:38 PM   #2
cnjohnson
Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Nashville
Distribution: FreeBSD, Linux, OS-X
Posts: 544

Rep: Reputation: 30
Are you in Xwindows? Using GNOME or KDE or some such? This might (I repeat 'might') be related to your LANG environment variable being set to UTF8.

Cheers--
Charles
 
Old 03-09-2003, 11:30 PM   #3
Hollywood W
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
you are correct, my language was en-CA-UTF8, switched it to en-CA or en-US and it was resolved.
 
Old 03-10-2003, 08:29 AM   #4
neil
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Kent, UK
Distribution: /Fedora/Debian/Ubuntu/Xubuntu
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
type reset at the command line cleans up the terminal usually. Although not a resolution to your problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Telling people to use "Google," to "RTFM," or "Use the search feature" Ausar General 77 03-21-2010 12:26 PM
Why "bash-2.05b$" in Terminal instead of "username@localhost username" jayelitumbiolo Linux - General 9 10-04-2009 04:16 AM
"Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0"." zaps Linux - Games 9 05-14-2007 04:07 PM
konsole problem: "Unable to open a suitable terminal device" Mistreated Linux - Software 2 11-15-2004 04:24 PM
"segmentation error" when issuing "useradd" command through terminal with RH 9.0 kaihuang Linux - General 0 10-22-2003 12:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration