LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-10-2010, 06:47 PM   #1
jaguarm
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Terminal doesn't work properly


Hello,

I recently installed Linux Mint 8 (main) on my P.C.. When I select the main menu and activate the Terminal, all that comes up is a blank white window--The same thing happens when I try to run Software Manager or Synaptic. Could you please instruct me how to fix this
problem.

Thank you for your help,

Jaguar
jaguar
Level 1


Posts: 1
Joined: Fri May 07, 2010 8:06 pm
 
Old 05-11-2010, 04:30 AM   #2
fruttenboel
Member
 
Registered: Jul 2008
Posts: 270

Rep: Reputation: 48
Quote:
Originally Posted by jaguarm View Post
Hello,

I recently installed Linux Mint 8 (main) on my P.C.. When I select the main menu and activate the Terminal, all that comes up is a blank white window--The same thing happens when I try to run Software Manager or Synaptic. Could you please instruct me how to fix this
problem.

Thank you for your help,

Jaguar
jaguar
Level 1


Posts: 1
Joined: Fri May 07, 2010 8:06 pm
try starting from a live linux like 'slax' and see what you get there. www.slax.org

then report back.
 
Old 05-11-2010, 05:49 AM   #3
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Servers: Debian Squeeze and Wheezy. Desktop: Slackware64 14.0. Netbook: Slackware 13.37
Posts: 8,524
Blog Entries: 27

Rep: Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175Reputation: 1175
Quote:
Originally Posted by jaguarm View Post
I recently installed Linux Mint 8 (main) on my P.C.. When I select the main menu and activate the Terminal, all that comes up is a blank white window--The same thing happens when I try to run Software Manager or Synaptic. Could you please instruct me how to fix this
problem.
If you can start a virtual terminal via Ctrl+Alt+F1 (or F2, F3 ...), log in there and use pstree or ps -ef to find out what is actually being run that results in the white screen and post back. Get back to the graphical screen by Ctrl+Alt+F7 (or F2, F3 ...).
 
Old 05-11-2010, 06:20 AM   #4
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Arch/XFCE
Posts: 17,802

Rep: Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728
Please describe the screen that you get after booting up.

Can you run any of the applications in the menus?
 
Old 06-01-2010, 10:10 PM   #5
cola
Senior Member
 
Registered: Sep 2007
Location: Dhaka,Bangladesh
Distribution: Debian
Posts: 1,019

Rep: Reputation: 63
Quote:
Originally Posted by jaguarm View Post
Hello,

I recently installed Linux Mint 8 (main) on my P.C.. When I select the main menu and activate the Terminal, all that comes up is a blank white window--The same thing happens when I try to run Software Manager or Synaptic. Could you please instruct me how to fix this
problem.

Thank you for your help,

Jaguar
jaguar
Level 1


Posts: 1
Joined: Fri May 07, 2010 8:06 pm
I have used linux mint 8.There was no problem.
Can you post a screenshot?
 
Old 06-02-2010, 05:53 PM   #6
MrCode
Member
 
Registered: Aug 2009
Location: Oregon, USA
Distribution: Arch
Posts: 864
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 147Reputation: 147
It would also be helpful to us if you would post your machine's hardware specs.

Just go to a virtual terminal (i.e. Ctrl-Alt-Fx where x is 1-6), type "lspci" and post the results here. If they go off the screen, then use Shift+PgUp/Dn to scroll the display.

Also, do you have any other graphical problems? Is the window completely white, or can you see a menu bar/title bar/frames/etc.? As mentioned above, it would be nice if you posted a screenshot of this.
 
Old 06-02-2010, 07:16 PM   #7
MTK358
LQ 5k Club
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6,443
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 713Reputation: 713Reputation: 713Reputation: 713Reputation: 713Reputation: 713Reputation: 713
Quote:
Originally Posted by MrCode View Post
Just go to a virtual terminal (i.e. Ctrl-Alt-Fx where x is 1-6), type "lspci" and post the results here. If they go off the screen, then use Shift+PgUp/Dn to scroll the display.
Or type

Code:
lspci &> ~/lspci.txt
and then attach lspci.txt (which will be in your home dir) to your post.
 
Old 06-05-2010, 04:33 PM   #8
jaguarm
LQ Newbie
 
Registered: May 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
re: Terminal doesn't work properly

Hello all,

These are the results of the lspci command i used

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801AA PCI Bridge (rev 02)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801AA ISA Bridge (LPC) (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801AA IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801AA USB Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801AA SMBus Controller (rev 02)
01:05.0 Multimedia audio controller: ESS Technology ES1988 Allegro-1 (rev 12)
01:09.0 Ethernet controller: Accton Technology Corporation SMC2-1211TX (rev 10)
01:0a.0 Modem: PCTel Inc HSP MicroModem 56 (rev 02)

Thank you much,

Jaguarm
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rmmod doesn't work properly atmurali Linux - Kernel 10 04-23-2010 04:26 AM
DNS lookup doesn't work, ping, firefox will not work properly lovemov Linux - Networking 2 04-23-2009 02:30 PM
Java doesn't work properly Alien_Hominid Slackware 17 05-13-2007 04:41 PM
NVIDIA does not work properly in 10.1 Cornholio Slackware 7 03-28-2005 03:00 PM
startx doesn't work properly Ungluun Debian 9 07-13-2004 07:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:38 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration