LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-31-2001, 10:43 AM   #1
offroad
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question System Commander wont boot RH 7.2 and Internet Problems


Just installed RH 7.2 (Intel), its on my first SCSI drive.
I have System commander on my first IDE drive that boots Win98 and XP on it.

I have installed a workstation load of RH and set it up using both Grub and Lilo on both the mbr and first sector of boot partition.

System Commander does not recognize RH. If I manually configure an entry for RH it still fails to boot.

Booting with a boot diskette is fine.

Also can't get the internet working under RH 7.2
I have used the internet wizard to configure a dialup connection. It appears to have TCP/IP asscociated and will connect to my ISP but browsers will not go anywhere.

Could a misconfiguration of RH's firewall be causing this? I followed the install guide and it seems ok.

Any advice or redirection to a more appropriate forum would be greatly appreciated.
 
Old 10-31-2001, 09:51 PM   #2
michael_hoare
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Distribution: RH7.1
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Internet problems

I had a similar problem with an earlier version of RedHat (I haven't used 7.2). Check /etc/resolv.conf for DNS (ensure same as windows setup.

Also check browser proxy settingd. I didn't have any trouble with a standard firewall setup set to "high" on RH7.1.

You might also check /var/log/messages when you log on - it should bring up DNS information as well as PPP.

If you are unsure as to whether you have a browser or DNS problem, or just a logon problem, see if email works, inwards and outwards. If email is functioning, most likely you have a DNS or proxy setup problem.
 
Old 11-01-2001, 10:44 AM   #3
offroad
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Internet Problems

Michael: I figured out the internet problem.

I had conifigured a dialup to my isp using the KPPP Dialer.
It didn't work and still doesn't (not sure whats up with it)

Good news is I set up another one with the RH Dialer and it
works fine. Browsing anywhere I want.

Still have the problem with System Commander not being able to boot RH.
System Commander is on my 1st IDE Drive (have two ide's)
And RH is on my 1st SCSI (sda, I have two scsi's)

I have installed RH about five times now trying to fix this, the last time I let System Commanders OS Wizard prepare sda, It partitions the drives a bit different than RH does.
I did change the install partition from ext2 to ext3, maybe this is the problem?

I am going to try one more install using System Commander's OS Wizard and leave the RH partition at ext2 if this doesn't work I am out of ideas.
 
Old 11-02-2001, 11:11 AM   #4
offroad
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2001
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Talking Solved the System Commander Problem

I figured it out last night. Best I can tell System Commander has problems with the ext3 format that RH 7.2 wants to use.

If I let RH 7.2 handle the partitioning of my 2.1gb sda drive it sets up the following:

/boot -- 40mb ext3
/ -- 1700mb ext3
swap -- 400mb

If I change the format on the /boot partition to ext2 and set the boot loader to go on the first boot sector of sda I can use either Lilo or Grub (using Grub) and System Commander is able to boot RH 7.2 just fine.

I am using the latest version of System Commander v5.06
The tip off was when you went into System Commander to manually add an entry for RH 7.2 all of the sda partitions show as ext2 formatted even when they are really ext3.

System Commander does recognize the operating system as Linux but apparently can't really handle ext3 properly.
Hopefully they will release an update that will fix this.

I am going to forward this to them, RH 7.2 is very new and perhaps they were not aware of this. I'm new to Linux so I'm not sure how many other Distro's are using ext3 but if I'm not mistaken I think its a new feature in the latest Kernels?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel Panic / System wont boot phatboyz Linux - Hardware 5 01-25-2005 07:39 AM
Can boot Win2k & Win98 but not Redhat 7.3 - using System Commander 7 jtsosie Linux - Newbie 8 05-11-2004 01:58 PM
boot error after using Copy Commander to copy debian system onto larger new drive Interceptor Linux - Hardware 7 05-04-2003 12:40 PM
can't boot redhat7.2 under System Commander escort_f Linux - Software 2 01-16-2002 03:23 AM
Do not want lilo in my MBR, want to use System Commander to boot rdaves@earthlink.net Linux - General 4 09-21-2001 11:55 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration