LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-30-2010, 06:51 PM   #1
leiphasw
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2010
Location: Morgantown, Pennsylvania, USA
Distribution: Angstrom
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Question Successfully built Linux for BeagleBoard with OpenEmbedded source...now what?


After much frustration, I finally have successfully built a full OpenEmbedded Linux distribution from the source and OE recipes. (Linux box ran for 14 hours!) Anyway, I somewhat randomly picked the MLO, uboot.bin and uImage files from the rather large collection that showed up in the build output file for my BeagleBoard. (I have both BeagleBoard C4 and XM, but I am running these test files on the C4 because it uses standard size SD cards rather than the MicroSD that the XM board uses which I only have one of.)

It boots up to where it loads and decompresses the Kernel... then just sits there blinking one of the board LEDs. How do I get it to start up an X window session to go to the attached monitor?

I have tried looking at boot.scr and user.scr files on working systems and have modified them for my use to no avail. The prebuilt images that I have downloaded and run correctly all use a ramdisk image which I don't have. I can't see what is in them to try to copy that functionality.

I know I could just use a prebuilt image, but I want to build my own from source for the project that I am working on that needs to have much of the typical content bulk removed. I have tried using Narcissus to build an image, but that typically doesn't work. I have started Narcissus builds at least 6 times and only one ever completed after about 6 hours and then the system halted while trying to download the image.

If I knew a way to get back to the Narcissus image(s) that presumably built after leaving the build page after waiting up to 24 hours, that would probably be good enough, but there doesn't seem to be a way to do that.

Frustrating!

Thanks in advance for anyone who has a clue what I should do.
Steve.
 
Old 10-31-2010, 03:02 PM   #2
leiphasw
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2010
Location: Morgantown, Pennsylvania, USA
Distribution: Angstrom
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I worked around this by just using the downloaded image from angstrom-distribution.org and then overwriting the uImage file with mine. That works good enough for now and it loads my kernel.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Has anyone successfully built GSB 2.30 on 13.1? damgar Slackware 26 05-30-2010 09:34 PM
Question about configuring USB in Linux for BeagleBoard rikard_olsson73 Linux - Newbie 1 04-02-2010 08:59 PM
any open source Linux distribution which has built in anti virus package akram Linux - Newbie 6 08-05-2009 05:13 AM
Built on Linux. Built on *nix. The OS X application model. drhart4000 Linux - General 2 06-10-2009 05:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration