LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-05-2004, 03:44 AM   #1
Erik Plaggenmar
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
Strange xdm log in screen and can't log in with it?


Well, i have this really strange problem, when my system boots, usually the xdm screen shows up so I can log in, but since yesterday, xdm started and I saw something strange... xdm changed in a visual way :S (log in screen background completely white, differents fonts) The first moment I thought well, i can change that, don't care

But then I wanted to log in, I entered my username, password, pushed enter..... the screen goes black (like usual) but after a second or 2 I didn't reached X, I saw xdm again (again with the strange theme), and I tried another time, but again I ended op in xdm.... strache eah? So I exited X (using Ctrl + Alt + BS) logged in, startx and everything was as normal.... Well that works, but I want to log in via xdm again...

So does anybody know what's going on? Or where the problem could be?
 
Old 06-05-2004, 04:55 AM   #2
wrongman
Member
 
Registered: May 2004
Location: Italy
Distribution: Debian Unstable 64bit
Posts: 99

Rep: Reputation: 15
same results with kdm or gdm?
 
Old 06-05-2004, 10:45 AM   #3
Erik Plaggenmar
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yeah, I tried..... but then when i get in... all the fonts are smaller....

hmm..... each time i tried to log in... 2 faults where there...
from te log:

Fri Jun 4 20:25:03 2004 xdm info (pid 568): not sourcing /usr/X11R6/lib/X11/xdm/Xsetup (No such file or directory)
Fri Jun 4 20:25:05 2004 xdm error (pid 568): fatal IO error 32 (Broken pipe)
Fri Jun 4 20:25:05 2004 xdm error (pid 471): server crash rate too high: removing display :0

The first line says some file/dir is missing... what should be in it? maybe that's the problem?
 
Old 06-05-2004, 11:54 AM   #4
wrongman
Member
 
Registered: May 2004
Location: Italy
Distribution: Debian Unstable 64bit
Posts: 99

Rep: Reputation: 15
/usr/X11R6/lib/X11/xdm/Xsetup (No such file or directory)

i don't have that file too, sorry can't be of help, maybe someone else will answer.. good luck
 
Old 06-05-2004, 05:07 PM   #5
Erik Plaggenmar
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Netherlands
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anybody else?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange results in /var/log/apache/access.log subt13 Linux - Security 2 08-03-2004 01:21 PM
New Suse 9.0 x terminals can not log on into server with XDM gggbogota Linux - Networking 1 03-31-2004 10:11 PM
Strange log entries. forand Linux - Security 7 03-25-2003 03:20 AM
Strange Log File Virtus Linux - General 2 02-17-2003 05:08 AM
Strange Security Log.... bfloeagle Linux - Security 2 05-14-2002 12:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration