LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 12-13-2002, 08:01 PM   #1
Florio
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Location: Hamburg, Germany
Distribution: SuSE 7.2/8.1, Debian 3.0, Slack
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Angry Strange pointer after switching X <-> tty


Hello Everybody,

every time i switch from X to another virtual console (tty 1..7) and back, my mouse pointer looks like a big white box, compared to the size of any other pointer: A BIG WHITE BOX, really. Restarting the X-Server would solve this, but this seems to me like bying a new car when the old one is dirty. So any help is appreciated... I read about that 'SWCursor' Option, what does that mean, in fact? Ah yes, I'm running Debian(Woody, mostly) XFree86-4, kdm and KDE.

Thanks
Florio
 
Old 12-15-2002, 10:08 AM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
What sort of graphic card do you have?
 
Old 12-15-2002, 03:03 PM   #3
Florio
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Location: Hamburg, Germany
Distribution: SuSE 7.2/8.1, Debian 3.0, Slack
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for your reply!

I have a Matrox Millennium G200...

Greetings,
Florio
 
Old 12-15-2002, 06:34 PM   #4
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Ok, try Option "HWCursor" "off", by default the mga driver has it set to "on".
http://www.xfree86.org/4.2.1/mga.4.html
 
Old 12-16-2002, 09:55 AM   #5
Florio
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Location: Hamburg, Germany
Distribution: SuSE 7.2/8.1, Debian 3.0, Slack
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile

Yes, it works!
I just mixed up HW/SW-Cursor, but now it's ok.

Many thanks
Florio
 
Old 12-16-2002, 10:11 AM   #6
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Your welcome Florio.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia and Xorg freeze when switching tty/X molgrum Linux - General 2 05-10-2005 01:52 PM
strange tty dumping eponymous Linux - Software 0 12-17-2004 01:38 PM
strange little thing appears and stays where mouse pointer disappears cvanderpoll Linux - Laptop and Netbook 2 10-26-2004 10:46 AM
change tty => system crashes (ati driver/tty resolution) mosca Debian 6 08-05-2004 07:37 AM
Strange kernel error: "Unable to handle kernel NULL pointer dereference..." EcceVery Debian 4 04-12-2004 06:34 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration