LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-26-2004, 08:56 AM   #1
fatblueduck
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Long Beach, CA
Distribution: haven't settled on one.
Posts: 251

Rep: Reputation: 30
strange message exiting "startx"


hey I'm new,

I just finished installing gentoo linux, at least to the point where I can use 'startx'.

When I begin startx I'm given the option of quitting, or starting a normal (failsafe) session. I start the normal session, and I can only see a black screen. Is this normal?

I press ctrl+alt+backspace to exit, and there are messages that do not look good...

"
Using vt 7
(II) [GLX]: Initializing GLX extension
Could not init font path element /usr/share/fonts/Speedo/, removing from list!
Could not init font path element /usr/share/fonts/Type1/, removing from list!
Could not init font path element /usr/share/fonts/CID/, removing from list!
Could not init font path element /usr/share/fonts/local/, removing from list!
xinit: connection to x server lost

"

I suppose I should just be happy that I can even RUN startx, but if anyone would give me advice in regards to these things, I would be very greatful.
 
Old 07-26-2004, 10:04 AM   #2
SlackwareMan
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Slackware 10
Posts: 120

Rep: Reputation: 15
I think that i can help ...

I think that i can help you but not sure so give it a try
i ever use a gentoo but in my slackware before you can run startx un the first time you need to login as root and write this command "xorgconfig" and answar the question ...
try this it can maybe this your problem but i not sure because i use slack not gentoo

i hope i help ...
roy
 
Old 07-26-2004, 10:20 AM   #3
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
I think they're just empty font directories. I've been getting similar messages on SuSE, but I just ignored it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC4 install errors, "diabling IRQ #10" "nobody cares" error message??? A6Quattro Fedora 6 07-20-2005 12:49 PM
SUSE9.2 Installation problem. "Fat32 not found. Exiting" Surejg Linux - Newbie 2 11-16-2004 11:10 PM
How to start KDE automaticlly without typing "startx" then "startkde" Jonescity Slackware 8 10-29-2004 09:32 PM
error message when pressing "Next" "BIOS Problems" , help ! HeRCuLeSX Fedora 3 07-21-2004 02:37 PM
samba "Can't initialise locking module - exiting" yoyoguy2 Fedora 3 03-18-2004 09:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:41 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration