LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-01-2003, 10:54 PM   #1
mcd
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Boulder, CO
Distribution: Slackware, RHEL, CentOS
Posts: 825

Rep: Reputation: 33
strange error in Openoffice.org


recently i moved my Openoffice.org directory to a different partition to make more room. the programs still work no problem, except when i save something and get the following error about 15 times for different .xlb files:

Error loading BASIC of document
file:///opt/OpenOffice.org1.1/share/basic/Euro/script.xlb/:
General Error
General Input/Output Error

the document seem to save without trouble, but it's really annoying to have to click ok so many times. does anyone know how to fix this without recompiling the whole package?

thanks for having patience with the
 
Old 09-01-2003, 11:34 PM   #2
surtur
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: SuSE 8.2 Pro
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
It's a permissions error. Check the folder you're writing to, and make sure you have full write privileges. I went through this exact issue myslef once upon a time. Either save to your home directory, or change the permissions on the directory into which you save.
 
Old 09-01-2003, 11:51 PM   #3
mcd
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Boulder, CO
Distribution: Slackware, RHEL, CentOS
Posts: 825

Original Poster
Rep: Reputation: 33
the directory i'm saving into has drwxrwxrwx permission, and the soffice executable has -r-xr-xr-x (not that it should make any difference). i also tried saving something to my home directory and got the same errors.
 
Old 09-02-2003, 07:05 AM   #4
surtur
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: SuSE 8.2 Pro
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
OK, I looked at your issue more closely. You need to create a link from opt/OpenOffice.org1.1/share/basic/Euro/script.xlb/ to your current OpenOffice directory. Your other option is to recompile. I know this isn't what you wish, so make the link to your current directory.
 
Old 09-02-2003, 02:19 PM   #5
mcd
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Boulder, CO
Distribution: Slackware, RHEL, CentOS
Posts: 825

Original Poster
Rep: Reputation: 33
alright, thanks for the info. i don't feel like creating 15 different symlinks, so maybe i'll just make uninstall and reinstall.

thanks,
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error extracting openoffice.org Ishkabibble Linux - Software 2 10-31-2005 03:12 AM
OpenOffice.org aznboi12321 Linux - Software 2 03-05-2005 08:34 PM
update openoffice.org via yum on FC3 report error, and the fan works not well. upsun Fedora 0 01-31-2005 09:30 AM
OpenOffice.org big_syner Linux - Software 3 10-20-2004 01:52 AM
.DOC -> PDF using OpenOffice.org error qwijibow Linux - Newbie 2 08-21-2003 10:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration