LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2011, 05:35 AM   #1
jdkaye
Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,031

Rep: Reputation: Disabled
Strange behaviour of Kaffeine Player


This is a real head-scratcher. Hopefully I've supplied all the relevant info.
Summary:
Kaffeine - video but no audio

All other video players works correctly: vlc, mplayer, flash ...
Details:
Debian Wheezy 3.0.0-6.dmz.1-liquorix-amd64
Using Alsa not Pulse
Code:
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV710/730
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device aa38
        Kernel driver in use: HDA Intel
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV710 [Radeon HD 4350]
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 02a8
        Kernel driver in use: radeon
Phono Audio Output HDA ATI SB (ALC887 Analog)
cat /proc/asound/cards
 0 [SB             ]: HDA-Intel - HDA ATI SB
                      HDA ATI SB at 0xfbdf4000 irq 16
 1 [HDMI           ]: HDA-Intel - HDA ATI HDMI
                      HDA ATI HDMI at 0xfbeec000 irq 44

KDE 4.6.5
Kaffeine v.1.2.2
video works 2 secs
audio device unavailable window appears and stops the film
Debugging info
Code:
kaffeine(30527)/kio (KDirModel) KDirModelPrivate::_k_slotDeleteItems: No node found for item that was just removed: KUrl("file:///~/Documents/hs_err_pid27797.log") 
(roaraudio: socket.c:638): Warning: roar_socket_open(*): Hostname "192.168.1.1" is numerical. Do not use IP addresses directly. Use Hostnames.
(roaraudio: socket.c:638): Warning: roar_socket_open(*): Hostname "192.168.1.1" is numerical. Do not use IP addresses directly. Use Hostnames.

Dragon Player 2.0
audio works fine
no video

VLC
both audio and video work

MPlayer
both audio and video work

KMplayer
Phonon Movie Player
audio works fine
no video
Mplayer Movie Player
both audio and video work

GMplayer
Works with X11(Ximage/Shm)
Works with X11/Xv
Works with OpenGL
X11/VIDIX sound no video
VDPAU sound no video

Thanks
JDK

Last edited by jdkaye; 10-23-2011 at 03:04 AM. Reason: splitting the thread - Kaffeine part solved Dragon, not.
 
Old 10-23-2011, 02:58 AM   #2
jdkaye
Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,031

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok, it turns out that the Kaffeine problem is distinct from the Phonon problem. Don't you love it when two unrelated problems appear simultaneously?
The solution to the kaffeine problem is to edit the ~/.kde/share/apps/kaffeine/xine-config file You need to need to change this:
Code:
# audio driver
# { auto  pulseaudio  sndio  alsa  oss  jack  none  file }, default: 0
# audio.driver:auto
into this by modifying the last line above.
Code:
# audio driver
# { auto  pulseaudio  sndio  alsa  oss  jack  none  file }, default: 0
audio.driver:alsa
I found the solution here: My German was just good enough.
This fixes the Kaffeine problem.
The Dragon Player problem remains. I'll split the two and leave this thread as the Kaffeine problem and mark it as solved. I hope this meets with the approval of the mods.
ciao,
jdk
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Movie Player and Dragon Player not working in Kubuntu 10.04 Lucid Lynx Jim VE7ROX Linux - Newbie 2 09-20-2010 05:49 PM
SMplayer, Dragon, Movie Player and Mplayer won't play on 2009.1 dad Mandriva 3 10-21-2009 04:44 AM
ps -ef strange behaviour ?? lionking_x Linux - Newbie 1 11-28-2007 06:22 PM
Strange Behaviour! joshuarowley LQ Suggestions & Feedback 1 12-08-2005 04:36 PM
Strange behaviour Anmol Suse/Novell 2 10-28-2005 12:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:51 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration