LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-21-2008, 05:14 PM   #1
psilo357
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
[SOLVED] Steam games and wine problems


I have had this working on other linux distros, but am now trying out Slackware for the first time, and am having trouble getting anything to work really, so I will start here with Steam games not working.

Steam launches fine for me, but whenever i try to launch a game, nothing happens, it shows the preparing to launch window, then it just closes and the game never starts ...anyways, here is the output from console

Code:
err:ole:CoGetClassObject class {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} not registered
err:ole:CoGetClassObject no class object {9a5ea990-3034-4d6f-9128-01f3c61022bc} could be created for context 0x1
fixme:d3d:IWineD3DImpl_FillGLCaps OpenGL implementation supports 32 vertex samplers and 32 total samplers
fixme:d3d:IWineD3DImpl_FillGLCaps Expected vertex samplers + MAX_TEXTURES(=8) > combined_samplers
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32ceac,0x00000000), stub!
err:d3d:getColorBits Unsupported format: WINED3DFMT_A16B16G16R16F
fixme:shdocvw:ViewObject_SetAdvise (0xf799938)->(1 00000002 0x130d200)
fixme:shdocvw:PersistStreamInit_InitNew (0xf799938)
fixme:shdocvw:WebBrowser_put_RegisterAsBrowser (0xf799938)->(ffffffff)
fixme:shdocvw:WebBrowser_put_RegisterAsDropTarget (0xf799938)->(ffffffff)
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,21,2): stub!
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,21,2): stub!
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c0000005 flags 0 addr 0x7ef8fd3d
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,198,2): stub!
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,141,2): stub!
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,141,2): stub!
fixme:win:SetLayeredWindowAttributes (0x300ac,0x00000000,0,2): stub!
fixme:shdocvw:OleInPlaceObject_InPlaceDeactivate (0xf799938)
fixme:shdocvw:OleInPlaceObject_UIDeactivate (0xf799938)
fixme:shdocvw:OleObject_Close (0xf799938)->(1)
Anyone have any clue on what I can try to fix this? I have already tried switching the sound driver in winecfg to OSS and ticking the emulate box at the bottom, but still has the same problem.

Thanks for any help getting this working in Slackware.

Last edited by psilo357; 12-22-2008 at 05:52 PM. Reason: mark as solved
 
Old 12-21-2008, 05:40 PM   #2
ErV
Senior Member
 
Registered: Mar 2007
Location: Russia
Distribution: Slackware 12.2
Posts: 1,202
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 62
Which wine version? If you aren't using latest available version (right now it is 1.1.11), then you should upgrade your wine installation and try again. If it worked with other versions of wine, then you should use version that worked.
 
Old 12-21-2008, 06:20 PM   #3
psilo357
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
im using wine version 1.0.1. I tried with 1.1.11 and it is having the same issues with the same output.
 
Old 12-22-2008, 04:43 PM   #4
psilo357
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Just tried out a newer version of wine, 1.1.15 i think, on a fresh install of sabayon linux, and am coming across the exact same problem, so its some sort of configuration they have changed. From looking around the problem seems to be with Direct3D, does anyone know a way that i can cause it to boot into opengl mode? If i could get to game options i could easily change it, but it has to just boot once first...any other help is also appreciated.

peace
 
Old 12-22-2008, 05:51 PM   #5
psilo357
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
alright, this problem has been solved.

I got it to work by installing the win32codecs package that was available with my distribution (now sabayon, didn't really like slack). Anyways, all problems are solved now and it plays great and with good frames...will mark solved...

EDIT: err, maybe not, it won't change thread title, anyways, [SOLVED]

peace

Last edited by psilo357; 12-22-2008 at 05:53 PM.
 
  


Reply

Tags
slackware


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Play games in wine that are installed on a windows partition & problems with typing anix Linux - Games 5 10-19-2008 05:47 PM
transferring id's games from steam to linux Hamsjael Linux - Software 4 10-01-2008 01:30 PM
STEAM games- missing text p3ngu1n Linux - Games 2 08-17-2007 01:41 PM
Steam games on Cedaga runs good but slow FPS raynet11 Linux - Games 1 08-30-2004 10:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration