LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   'Starting sendmail' hangs (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/starting-sendmail-hangs-72780/)

liguorir 07-14-2003 11:01 PM

'Starting sendmail' hangs
 
While booting up Redhat, my system hangs for about five minutes at sendmail:


Loading lpd: [OK]
Loading sendmail:


I remember the last thing I did before seeing this 'hang' was trying to get remote printing to work.

Is this something with sendmail or lpd?

Anyone know what I can do to fix it?

Thanks,

Robert Liguori

sbilstein 07-14-2003 11:21 PM

i got that to wehn i installed, i just waited till redhat booted up and then i configured it to not start sendmail.

seabass55 07-15-2003 12:35 AM

Sounds like it can't find your hostname

TechX 07-20-2003 12:14 PM

What version of RedHat do you have?
Oh my RH9 system, it did that too, I just went to /etc/mail/ and edited the "local-host-names" file and added in my hostname (technologyx)

liguorir 07-20-2003 03:42 PM

I have Redhat 9.

What should the entry look like?

my system is called 'server', so I put that in the file, it didn't fix my problem.

Need I add the IP address?

Thanks.

Mathieu 07-20-2003 03:49 PM

Did you set the hostname in /etc/sysconfig/network

liguorir 07-20-2003 05:51 PM

It saids HOSTNAME= localhost.localdomain.

My system is 'server'

How should I update HOSTNAME?

Mathieu 07-20-2003 06:06 PM

Replace localhost.localdomain with server.

So the line in /etc/sysconfig/network should look like
Code:

HOSTNAME=server

liguorir 07-20-2003 07:19 PM

Not working.
 
That didn't work either.

Any more ideas?

BlackMage 07-20-2003 07:37 PM

try running:

sendmail -bd

as root. Then check if it is running ok with

ps -A | grep sendmail

If it's there simply enter:

sendmail

to use the program

TechX 07-22-2003 06:39 PM

Re: Not working.
 
Quote:

Originally posted by liguorir
That didn't work either.

Any more ideas?

Apparently my way didn't work either on mine :/


All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.