LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-20-2005, 07:08 PM   #1
Yakolev
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Fedora core 3
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Sound randomly stopped working- FC3


Recently, my audio, which has been working beautifully for the past few months, stopped working. Everything checks out just fine in everything, XMMS plays, for example, but no sound is heard, and when the speakers are unplugged, they make static. This happened after logging into KDE (I normally use windowmaker, this is the first time i'd used kde since installing).

The problem seems independant of the sound system, as using esound or aRts still yields identical resutls, and yes, my speakers are plugged in.

More maddeningly, my soundcard's actual output channels are missing from the mixer, so I can't tell if they're turned off or not.

Last edited by Yakolev; 01-20-2005 at 07:10 PM.
 
Old 01-20-2005, 11:35 PM   #2
realjustin
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: /dev/null
Distribution: Slack 10, Debian
Posts: 99

Rep: Reputation: 15
Run alsamixer from the command line, are all the bars raised up? I've had similar issues where if I hadn't run say gnome before, upon first boot it would reset my alsa levels.
 
Old 01-21-2005, 03:44 PM   #3
Yakolev
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Fedora core 3
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tried it.
Here's the weird thing, the bars that are simply absent in the gui-fied mixer are locked in alsamixer, with no way of turning them up.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba stopped working after FC3 to FC4 upgrade HomeBrewer Linux - Networking 18 08-29-2006 02:13 AM
FC3:Sound stopped working in all installed kernels after compiling 2.6.13-ck2 kernel whencat Linux - Software 1 09-09-2005 03:22 AM
SSI stopped working after upgrade to FC3 jeffreybluml Linux - Newbie 3 06-02-2005 11:59 AM
Sound stopped working, FC3 onepapership Linux - Hardware 1 11-30-2004 01:29 PM
Sound on A7V880 stopped working after reboot of FC3 Coda Fedora 4 11-17-2004 05:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration