LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-21-2013, 04:38 AM   #1
Rafael25
Member
 
Registered: Jul 2012
Posts: 53

Rep: Reputation: Disabled
SMTP Error <<: 503 AUTH command used when not advertised


I have installed Exim4 however I face the tilted error in webmail lite.

Here is a snippet of my code info:
Code:
PLAIN:
  driver                     = plaintext
  server_set_id              = $auth2
  server_prompts             = :
  .ifndef AUTH_SERVER_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS
  server_advertise_condition = ${if eq{$tls_cipher}{}{}{*}}
  .endif 
  server_condition           = ${if crypteq{$auth3}{${extract{1}{:}{${lookup{$auth2}lsearch{/etc/$domain/passwd}{$value}{*:*}}}}}{1}{0}}
#  server_advertise_condition = ${if def:tls_cipher }
What am I missing ? How do I enable AUTH ?

Thanks in advance.
 
Old 01-21-2013, 07:40 PM   #2
kbp
Senior Member
 
Registered: Aug 2009
Posts: 3,758

Rep: Reputation: 644Reputation: 644Reputation: 644Reputation: 644Reputation: 644Reputation: 644
I believe your code may be initiating a standard SMTP connection instead of an extended SMTP connection (HELO vs EHLO), auth is not available in standard SMTP.
 
Old 01-29-2013, 12:39 AM   #3
Rafael25
Member
 
Registered: Jul 2012
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Any idea what SMTP connection Webmail Lite uses ? Standard or Extended ? How do I trace it ?

Thanks in advance.
 
  


Reply

Tags
email, exim, exim4


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8-bit-mime apparently not being advertised by SMTP server. hrfister Linux - Server 2 01-06-2010 10:28 PM
[SOLVED] ls -d --dereference-command-line-symlink-to-dir does not work as advertised jgombos Linux - General 2 09-03-2009 08:18 AM
smtp auth with sendmail through smtp.sbcglobal.yahoo.com woodson2 Fedora 0 10-23-2008 03:55 PM
SMTP "open relay" and SMTP AUTH aikempshall Linux - Security 3 10-11-2006 09:19 AM
What's going on with this SMTP AUTH. exper Linux - Software 0 12-25-2004 03:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration