LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-27-2003, 02:26 PM   #1
m3kgt
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: WA
Distribution: Redhat 3.0ES & Slackware 8.1
Posts: 44

Rep: Reputation: 15
Slackware8: upgrade Apache1 to Apache2


Just did a full install of Slackware8. Part of that install is Apache1. I just downloaded the source for Apache2 and try to get that working, but it wont. After doing ./configure then make and make install I tried to start the service by typing in /usr/local/apache2/bin/apachectl start but it doesnt do anything. I check whats running by using nmap, and all that I show is SSH (I shut everything else off). So I tried again, I typed /usr/local/apache2/bin/apachectl start and it acts like its working, yet does nothing. The process never actually starts. When I type /usr/local/apache2/bin/apachectl stop just to see what it says, it says its not running. It returns NO error messages when I type /usr/local/apache2/bin/apachectl start.

I figured it might not be working due to something with Apache1 aleady being installed, so I basically removed every single file I could that had anything to do with Apache1. Then I did a configure, make, make install again with Apache2 and tried to start it... same results... nothing happens.

Any suggestions?
 
Old 10-27-2003, 02:48 PM   #2
markus1982
Senior Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Stuttgart (Germany)
Distribution: Debian/GNU Linux
Posts: 1,467

Rep: Reputation: 45
what does your error log say? it might contain useful information which should be posted here :-)
 
Old 10-27-2003, 03:14 PM   #3
m3kgt
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: WA
Distribution: Redhat 3.0ES & Slackware 8.1
Posts: 44

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Good idea. here ya go...

[Mon Oct 27 12:44:23 2003] [warn] pid file /usr/local/apache2/logs/httpd.pid ove
rwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?

[Mon Oct 27 12:44:23 2003] [emerg] (22)Invalid argument: Couldn't set permission
s on cross-process lock; check User and Group directives
 
Old 10-27-2003, 03:33 PM   #4
m3kgt
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: WA
Distribution: Redhat 3.0ES & Slackware 8.1
Posts: 44

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I think I got it fixed. In httpd.conf I changed Group #-1 to Group nogroup and it started right up. I've just never had to do that before. Weird....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apache1. or apache2 merlin23 Linux - Networking 1 12-01-2004 11:58 AM
Apache1 & Apache2 - How do I get them both working on the same box? neocookie Linux - Software 3 09-24-2004 02:58 AM
apache2 wont start after upgrade mdk10 gungner Mandriva 0 04-25-2004 11:11 AM
Perl script works with Apache1 but not Apache2, why? m3kgt Linux - Software 7 03-11-2004 12:36 PM
Why use Apache1.3 - What can't Apache2 do? davee Linux - Software 2 11-12-2003 11:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:12 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration