LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-06-2005, 02:56 AM   #1
dem0nk1d
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Location: San Diego, California
Distribution: fedora, openbsd, slack 10
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Slack10 Install prob "Seg Fault Error"


I decided to give slackware 10 a try. I broke down and built a box just for slackware. Okay i have the drive setup as is. hda1 = boot ... hda2 = swap ... hda3 = /.... that's the way i have it parted... okay no biggie... okay no once i have configed the drive, and i am ready with what packages that i want installed. I go ahead and start the install process. Which is installing packages.... Once it starts to install the first package it gives me a SEGFAULT ERROR under the Gui Text Box. then goes onto the next package and keeps going... But then stops... What is causing this bad ram???
 
Old 01-06-2005, 03:21 AM   #2
rjlee
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 1,990

Rep: Reputation: 67
Two things can cause a SegFault with installation. The first, as you suggest is bad RAM. But this tends to cause faults that are intermittant and not very frequent.

The most likely culpret here is a badly burnt CD; try burning the CD again. If you can, take an image off the CD and verify that it's the same as what you originally burnt.

The other possible culpret is an overclocked CPU.
 
Old 01-06-2005, 03:20 PM   #3
dem0nk1d
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Location: San Diego, California
Distribution: fedora, openbsd, slack 10
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It was my cpu overclocked... It's a 500 cyrix III, that was overclocked to 750. =) but oh well everything works fine now... I just need to transfer the mobo out and put my amd ath...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FC4 install errors, "diabling IRQ #10" "nobody cares" error message??? A6Quattro Fedora 6 07-20-2005 12:49 PM
"Error loading OS" when going from Slack10 to XP NonSumPisces Linux - General 4 10-15-2004 10:24 PM
menudrake on 9.2 quits with "segmentation fault" error JustSlack Mandriva 11 11-20-2003 11:46 AM
"Segmentation Fault" error message when trying to run Yahoo Messenger on Linux 8.0 niranjanpage Linux - Software 6 10-27-2003 01:21 AM
f-prot anti-virus "Segmentation fault" error and other weird stuff dalek Linux - Software 9 10-22-2003 07:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration