Review your favorite Linux distribution.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 06-19-2006, 02:45 AM   #1
Registered: Jan 2006
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
showing video clips as blue screen when connected by projector

I am using suse 10.1 on my laptop.When I run video clips connected with projector by VGA cable ,it shows blue screen on externel screen.But internel screen shows normal. How can I solve this problem?

Last edited by noorudin; 06-19-2006 at 02:50 AM.
Old 06-19-2006, 08:22 AM   #2
Registered: Apr 2005
Location: England
Distribution: Gentoo
Posts: 142

Rep: Reputation: 16
What video player are you using? If it's not mplayer, try mplayer and all the different output options (Xv, gl, x11 etc.). This should help you narrow down the problem.
Old 06-19-2006, 01:33 PM   #3
LQ 5k Club
Registered: May 2003
Location: London, UK
Distribution: Debian "Jessie"
Posts: 6,063

Rep: Reputation: 388Reputation: 388Reputation: 388Reputation: 388
Your description of your problem is not clear: Can you see the other (not video clip) parts of your desktop? If not then remember that laptops often need to have an external video output "enabled". Usually by something like <Fn>-<F5/6> - Check your documentation for the laptop.

Old 06-19-2006, 03:22 PM   #4
Registered: Oct 2005
Distribution: Ubuntu 12.04 X86_64
Posts: 958

Rep: Reputation: 35
i have had this problem with laptops several times...
no matter what the os

it is normally caused by the vidio being rendered by the graphics card for the LCD screen only not by the processor/main graphics card rendering
this speeds up play (especially in windoze)
but means that you cant see it on a projector,
unfortunatly i dont know where the settings for this are in linux... (in windoze they are with the setup software that is laptop specific) if you have a dual boot then try from the windoze side...

anyone know where thise settings are in linux?
(they might be in the bois aswell, you could try there)


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV-picture on extrenal screen/projector pjon Linux - Hardware 2 06-05-2006 05:54 AM
Unable to play CNN/MSNBC video clips TigerLinux Linux - Newbie 5 11-15-2005 12:34 AM
"X doesn't start when latop is connected to a video projector" prem0 Mandriva 2 09-14-2004 01:39 PM
blue screen when using "xv" video output akudewan Linux - Software 0 09-08-2004 07:26 AM
IBM T40 and Video Projector horatiu_v Linux - Laptop and Netbook 0 07-02-2004 03:00 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration