LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2003, 03:45 AM   #1
m0rl0ck
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: A totally 133t distro :)
Posts: 358

Rep: Reputation: 31
Running Evolution as another user ... KDE


I use evolution and fetchmail to gather and sort the mail for a couple of accounts and run it as a user (I normally run my desktop as root ... yes I know...).
Running as root in gnome2 I always started evolution with "su -c evolution username" it worked great no problem.
Using kde however, the same command line gives me the evolution splash screen and then nothing.
I know that this is a problem with gnome-session ids and oaf ids but have no real idea on how to surmount this. I have tried starting evolution with --sm-disable and --oaf-private in the above command line and that doesnt work. Any ideas???


I just recently converted from pine to evolution and dont really want to go back
 
Old 04-06-2003, 04:21 AM   #2
m0rl0ck
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: A totally 133t distro :)
Posts: 358

Original Poster
Rep: Reputation: 31
The above wasnt it, or wasnt all of it anyway.

Now even in gnome2 running "su -c evolution username" I get:

GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.
 
Old 04-06-2003, 10:00 AM   #3
mhearn
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Durham, England
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 1,565

Rep: Reputation: 47
you need to make the $SESSION_MANAGER variable available perhaps?
 
Old 04-07-2003, 11:08 AM   #4
m0rl0ck
Member
 
Registered: Nov 2002
Distribution: A totally 133t distro :)
Posts: 358

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Even running x as that user and trying to start evolution it shows the splash screen and then dies. Ever thing was working till a couple of days ago and nothing significant has changed. Running evolution with --debug got me nothing. Screw it anyway. Just converted back to pine, I know that works
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running super user commands as normal user mickyg Linux - Security 5 10-14-2005 08:25 PM
Evolution Popups User Directory electronerdz Linux - Software 0 11-01-2004 09:30 PM
Help me get KDE running as a non root user vdogvictor Slackware 8 06-27-2004 09:27 PM
Evolution Auto Running ksk Linux - General 1 03-19-2003 12:27 PM
How do you transfer evolution mail and settings to another computer running evolution cmisip Linux - Software 2 01-10-2003 03:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration