Visit Jeremy's Blog.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 04-17-2003, 04:45 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Apr 2003
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
RH9 Upgrade from 7.3. LILO stops at LI - boots from boot disk ok

I just upgraded a RH7.3 system to RH9.0. It boots with the boot disk but hangs at LI if I let it try from the hard drive..

Old 04-17-2003, 05:02 PM   #2
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,551

Rep: Reputation: 161Reputation: 161
Have you tried to load lilo again? Boot from the floppy, look into /etc/lilo.conf, make sure it has 'boot=/dev/hda' and run 'lilo' (as root). LILO will install itself into the MBR. Reboot to see if it works.
Old 04-17-2003, 05:17 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Apr 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
i'm having the same problem after upgrading from RedHat 8 to 9... look at my post down a couple.

Please e-mail me about anything you figure out. thanks.
Old 04-17-2003, 08:05 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Apr 2003
Location: Tucson
Distribution: RedHat 7.3, 8.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Boot up in rescue mode and check your lilo.conf file for the ...


and the ...


line ... they must match for lilo to find the correct image to load.
I just did a post earlier today on this issue, going from 7.x to 8.0.

Old 04-17-2003, 08:07 PM   #5
LQ Newbie
Registered: Apr 2003
Location: Tucson
Distribution: RedHat 7.3, 8.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Oh, and don't forget to run lilo -v after you edit lilo.conf to
write out the new info



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lilo boot disk charlescpc Mandriva 4 12-06-2004 08:34 PM
boot stops at GRUB GRUB linux never boots coffeedemon Slackware 4 11-09-2004 03:20 PM
Lilo lost, Install disk failing to restore Lilo on dual boot? Dobie Linux - Newbie 2 05-05-2004 06:00 PM
Boot stops writing half way but boots ok araldit Linux - Newbie 3 03-19-2004 10:46 AM
Lilo Boot Disk thegamegraal Linux - Newbie 1 06-21-2003 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration