LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-03-2003, 05:58 AM   #1
cbjhawks
Member
 
Registered: Oct 2001
Location: Overland Park, KS
Distribution: OpenSuSE 11.4
Posts: 363

Rep: Reputation: 30
RH9 Q-More speed =less output...?


I was running (or should I say dragging along) RH7.3 on a 400MHZ box w/128 MB RAM...I upgraded to RH9.0 on a 2.2GHZ w/512 MB RAM....and life was sweet once again....every Friday I do the same backup procedures and have never taken a 'serious' performance hit as I have now...I feel like I'm back to RH7.3 days...below is a list of the tasks I perform for backing up...

Update A/V
Double check firewall (Guarddog) settings
Delete browser cache
Empty trash and temp files
Backup my "/" partition (if I've added any new programs)
Backup mail folder
Backup contacts
Changed background and screensaver

When RH9.0 was running fine the 'top' command would show that I had 512MB of RAM and that I was using 504MB (approx) so I had about 7-8MB free...ok I could live with that...everything was popping open at the blink of an eye....now the 'top' command is telling me that I'm only using 150MB and that I have 360MB (approx) free. So I essentially have more RAM free but have taken a hit on performance....???

NOTE:
I'm running KDE3 interface but now 'top command' shows only X...I know KDE takes alot of RAM to run...so is it possible that somehow I switch my gui from KDE3 to X, and while X takes less resources its slower than KDE3...???...possible? With the info provided I sure appreciate your thoughts....thanks in advance.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RH9 proFTP speed issue benbroad Linux - Software 8 12-01-2004 02:33 AM
Measuring NIC input/output speed. TheRealDeal Linux - Networking 6 06-18-2004 01:53 PM
Slow RAID write speed in RH9 Phaethar Linux - Hardware 0 12-09-2003 10:26 AM
Capturing from TV card with mplayer, output is at half speed Electrode Linux - Software 2 09-28-2003 12:06 AM
Comcast Hi-Speed w/ RH9 enderstites Linux - Networking 4 06-09-2003 07:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration