LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2001, 10:10 PM   #1
Vectinn
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Smile


This forum is AWESOME! Got GREAT help from it! Anywayz, let me be brief:

I am a newbie to linux and have a AMD system (details below) and wanna multiboot with Win98SE, Win2K server, Linux RH7. Have a problem with linux to recognize my one and only harddrive (maxtor 30gb) running on Asus A7V Promise ATA100 (onboard).

I found a solution for RH6.2 at
http://www.geocities.com/ender7007
which also works for RH7.0 as well, so go take a look!

And for those who are curious bout how a newbie like me did it, details are as follows:

System:
AMD Athlon 800, 384 PC133, Asus A7V (Promise ATA100 onboard), maxtor 30gb, Asus GTS GeForce2 32mb, sound card, network card, ms optical mouse, cd rom (primary slave)

OS:
Already setup dual boot with Win98SE & Win2k server
wanna install Linux Red Hat 7.0

3rd party software used:
-Powerquest Partition Magic Pro 6.0
(to create and format ext2 native and swap for linux as I am not familiar with linux fdisk)
-Powerquest Boot Magic
(if you know how lilo works in detail, could do it without boot magic)

Notes added to the url mentioned above:
-Follow exactly that url tells you. Don't worry bout the difference in the I/O addresses, coz mine is different from his, too.
-I used text mode instead of graphic mode
-Remember NOT to choose linear mode, or else u have to modify your lilo.conf to change "linear" to "lba32" (lilo.conf located in /etc) and compiled it again (run lilo in /sbin)
-you could append that line (ide2=xxxxxx) while doing the installation process (sorry that I forgot where the prompt is during the process, should be around where it asks for the linear mode thing)
-I didn't bother to modify more to run linux at ata100 speed though

REMEMBER to create boot disk in Linux!
(for me, I used boot magic afterwards to choose to boot to which partition; while ppl using lilo, they should be able to config lilo.conf to do multiboot, I think)

Sorry for this loooong msg, hope it helps...

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel Panic at boot from Promise ATA100 w/ Kernel 2.6 MikTheUser Linux - Hardware 9 07-24-2004 02:24 PM
ASUS A7V promise ATA100 boot problem .... purpleburple Linux - General 0 03-29-2003 09:19 PM
Raid (Asus A7V) + Mandrake 8.2 Dual Boot patrick_toh Linux - Hardware 1 05-13-2002 11:01 AM
Promise UltraATA100 on Asus A7V fenriswolf Linux - General 4 10-18-2001 10:36 PM
SUSE 6.4 on A7V+ATA100: "No hard-disk found" ondaalfa Linux - Software 0 04-09-2001 03:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration