LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-04-2002, 09:23 AM   #1
rafabgood
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Unhappy RH 8 and UNICODE (great news!)


Hello folks!

I just changed to RH 8 and now I am having problems with X:
RH now uses Unicode 8, that (at least should be) is much more flexible for international characters. But that is causing problems....

Inside X, there is no way to show words with accent. Only a square with some hex inside. Mount also yield: instead of an accent in file names, it puts an "?"...

Does anybody knows how do I solve that?

Thanks!
Rafa

Last edited by rafabgood; 10-08-2002 at 06:03 PM.
 
Old 10-04-2002, 07:24 PM   #2
rafabgood
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Cool

what`s up?
Too hard?
 
Old 10-05-2002, 11:34 AM   #3
rafabgood
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I opened a bugzilla......
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla...g.cgi?id=75172
 
Old 10-08-2002, 06:03 PM   #4
rafabgood
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Rio de Janeiro - Brazil
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Great news!!!

Even in the bugzilla people couldn`t help me....

But I found the source of the problem: If I go to gnome character map, I am able to use any character I want. I discovered that instead of X inpout method, it uses the default (kernel) set.

tks!
Does anybody knows how do I change The X`s character set??
 
Old 12-10-2002, 04:09 AM   #5
Amerist
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Germany
Distribution: RedHat & SuSE
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
Don't know how to help, but I have the same problem... German accented characters (umlaut) and buckel-S don't show up in the system but show up fine in Mozilla. My problem is I need to make changes to these german web pages, but once the html is downloaded opened in an editor on my linux machine, the accented characters turn into strings of boxes like this:
[][]
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unicode in mozilla qeed Slackware 1 02-28-2005 01:57 PM
Unicode in Firefox Ephracis Linux - Software 0 01-18-2005 10:26 AM
Fluxbox/unicode Wynd Linux - General 1 02-18-2004 09:12 AM
GTK+2 and Unicode Wynd Linux - General 0 02-12-2004 03:42 PM
Unicode ?? Help 80s Debian 1 11-02-2003 07:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration