LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-19-2003, 08:40 AM   #1
atta_mir
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Dubai
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy RedHat Linux 9 XWindow


Hi Friends I am new in Linux. I have IBM Netvisa 8310-78G which have Intel 845G VGA Card I install Linux 9, 3 times. But Unable to load X Window. I got Driver for Intel VGA but now still problem MY Log file is listed down. Please help me IT's urgent for me.

Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (==)

Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Tue Aug 19 16:23:11 2003

(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "Monitor0"
(**) | |-->Device "Videocard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) Option "XkbRules" "xfree86"
(**) XKB: rules: "xfree86"
(**) Option "XkbModel" "pc105"
(**) XKB: model: "pc105"
(**) Option "XkbLayout" "us"
(**) XKB: layout: "us"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) FontPath set to "unix/:7100"
(**) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(++) using VT number 7
(II) Open APM successful
(II) Module ABI versions:
XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
XFree86 Video Driver: 0.6
XFree86 XInput driver : 0.4
XFree86 Server Extension : 0.2
XFree86 Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.2.0, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting
 
Old 08-20-2003, 01:11 AM   #2
rch
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Santa Clara,CA
Distribution: Mandriva
Posts: 909

Rep: Reputation: 48
intel845 g doesnot require a extra driver ,as XFree4.3 comes inbuilt with the driver for i845g,make sure that the proper modules are loaded ,the easy way to do that would be use vesa driver to start X windows,
(in the device section write vesa in driver line in the file /etc/X11/XF86Config)
now start X
startx
and using the redhat config tool,use the proper driver
 
Old 08-21-2003, 02:24 AM   #3
atta_mir
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Dubai
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I reinstall MY Linux with 640x480 & 256 Colors .

It start X Window but when i change the Resolution & color and logout and login. X window crash again. now how i reset it to 640x480 & 256 Colors.

and how rectify the problem with high color & Resolution
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem using eclipse on Linux via XWindow s.y.crompton Linux - General 0 04-21-2005 11:14 AM
using linux 7.2 xwindow rhematt Linux - Newbie 3 10-22-2004 10:41 PM
Monkey Linux don't start Xwindow Manuel Tejada Linux - General 4 10-11-2002 06:48 AM
XWindow Resolution in RedHat 7.2 sarmadys Linux - General 6 11-27-2001 05:23 PM
RedHat 7.1 XWindow Runs Unstable on my Thinkpad 600X Kevin Chui Linux - General 1 10-23-2001 01:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration