LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-17-2003, 12:33 PM   #1
bradfisher
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Location: Tucson
Distribution: RedHat 7.3, 8.0
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
RedHat 7.x upgrade to 8.0 lilo.conf broke!


Ok, I've just done two RedHat upgrades, one from stock 7.0 to
stock 8.0, and one 7.1 to 8.0 and had the same problem with both of them.

lilo.conf does not get written to correctly ... the "default=linux"
line does not match the label that is rewritten as "label=2.4.18-14" ... instead of the original "label=linux".

The result is that when the system reboots after the upgrade,
it will hang at "LI" because lilo is looking for an image to load under a section of lilo.conf labeled "linux" ... which now doesn't
exist. Simple to fix by booting rescue and changing the label
back to linux ...

Anyone seen this? I can't find mention of it on google or bugzilla but it seems to be a reproducable bug. Oh, and upgrade.log on
both systems had the same error about the lilo package upgrade.

The 7.0 system ...
Upgrading lilo-21.4.4-20.
Fatal: open /boot/vmlinuz-2.2.16-22: No such file or directory
execution of %post scriptlet from lilo-21.4.4-20 failed, exit status 1

The 7.1 system ...
Upgrading lilo-21.4.4-20.
Fatal: open /boot/vmlinuz-2.4.3-6: No such file or directory
execution of %post scriptlet from lilo-21.4.4-20 failed, exit status 1

----
Brad
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apt-get dist-upgrade broke lilo, apache & squid mikeaustn Debian 10 07-24-2005 01:48 PM
Problems with RedHat 9 LILO.conf Rudyzplace Linux - Software 0 08-31-2004 02:02 PM
lilo.conf and lilo.conf.anaconda difference blackzone Linux - General 1 07-06-2004 03:15 AM
How do I get lilo.conf back in Redhat? ralpha6 Red Hat 1 10-21-2003 03:50 PM
RocketRAID 454 + RedHat 8 = /etc/lilo.conf ignored richardlynch Linux - Hardware 1 10-09-2003 08:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:19 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration