LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-16-2003, 03:03 AM   #1
kinhungw
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Location: Hong Kong
Distribution: Red Hat 8.0
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Unhappy Red Hat 9.0 and Xine


I installed freshly a Red Hat 9.0 and everything goes smoothly. And then I installed the Xine releashed on April 14, 2003 but it failed to run and the error message is as follow. Please help how to solve the problem.



[root@localhost xine-files]# xine
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.9.20
(c) 2000-2003 by G. Bartsch and the xine project team.
Built with xine library 1.0.0 (1-beta10)
Found xine library version: 1.0.0 (1-beta10).
XServer Vendor: The XFree86 Project, Inc. Release: 40300000,
Protocol Version: 11, Revision: 0,
Available Screen(s): 1, using 0
Depth: 24.
XShmQueryVersion: 1.1.
-[ xiTK version 0.10.3 ]-
-[ xiTK will use XShm ]-
-[ WM type: (GnomeCompliant) (EWMH) Metacity {Metacity} ]-
Display is not using Xinerama.
main: probing <aadxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <aadxr3>
main: probing <dxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <dxr3>
main: probing <xv> video output plugin
main: probing <alsa> audio output plugin
ALSA lib pcm.c:1814snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
load_plugins: failed to load audio output plugin <alsa>
main: probing <oss> audio output plugin
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
xine_interface: unknown param 10
vo_scale: invalid ratio, using 4:3
vo_scale: unknown aspect ratio (0) in stream => using 4:3


kinhungw.
 
Old 04-16-2003, 03:52 AM   #2
yowwww
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Ontario, Canada
Distribution: Arch Linux
Posts: 533

Rep: Reputation: 30
psssst - try mplayer

the same rpms for rh 8 work for 9

instructions are on my guide below
 
Old 04-16-2003, 04:44 AM   #3
Mega Man X
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 64
Just a guess... try to uninstal Xine and install it again. Sometimes it works for me Sounds like some sharing files (plugins) were not installed correctly.
I use my self "avifile" to watch movies, it's a great player and relativly easy to install. Here is the link:

http://avifile.sourceforge.net/

You will also need to have SDL installed, which you get freely here:

http://www.libsdl.org/index.php

Install SDL first, then compile avifile, it would find SDL libraries automaticly

Still, if you are planning to watch DVD's, I don't think avifile might help you. Try to uninstall Xine from your distro and download the latest Xine and see what happens

http://xinehq.de/

Sorry if I'm wrong and for my crappy english
 
Old 04-16-2003, 02:12 PM   #4
nakkaya
LQ Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Turkey&USA
Distribution: Emacs and linux is its device driver(Slackware,redhat)
Posts: 1,398

Rep: Reputation: 45
easyist way it to go to freshrpms.net and download apt from redhat 9 rpm then use it to install xine it will install it with depencies correctly
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing XINE on YDL (red hat) Toolbox Linux - Newbie 2 10-28-2005 04:49 AM
Where to get RPM for MPlayer/Xine for Red Hat 9? AskMe Linux - Software 4 07-29-2004 09:49 AM
Red Hat does not plan to release another product in the red hat linux line... Whitehat General 5 11-03-2003 07:33 PM
Xine installation on Red Hat 8.0 ? mikeshn Linux - Software 4 03-02-2003 08:06 AM
ogle, xine, slow on red hat 7.3 burningodzilla Linux - Software 6 06-17-2002 09:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration