LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-13-2005, 08:42 PM   #1
saint chris
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Real Player No Sound


I have successfully installed Real Player 10 Gold in Libranet 2.8.1 However I do not get any sound when streaming live audio. The internet connection with Mozilla works fine and I can see that an audio stream is running. Music cd's also play ok, but not through Real Player.
 
Old 09-13-2005, 11:23 PM   #2
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
and you have installed the realplayer plugin to mozillas plugins directory?
 
Old 09-13-2005, 11:39 PM   #3
saint chris
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm new to Linux...how do I do that?
 
Old 09-14-2005, 12:08 AM   #4
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
Quote:
from: http://plugindoc.mozdev.org/linux.html#RealPlayer -
Copy nphelix.so to your Mozilla plugins directory and nphelix.xpt to your Mozilla components directory.
These files are located in /usr/local/RealPlayer/mozilla.
 
Old 09-14-2005, 06:56 PM   #5
saint chris
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Done this and still no sound. Window opens, buffering then streaming but no sound. CD and other theme type audio all ok.
 
Old 09-15-2005, 02:42 AM   #6
Simon Bridge
Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
exactly where did you put the nphelix.so and .xpt files? (Does this show up as a plugin in Mozillas plugins dialog?)
 
Old 10-02-2005, 08:59 AM   #7
divali
Member
 
Registered: May 2003
Location: skelmersdale
Distribution: Debian/ Slackware.
Posts: 43

Rep: Reputation: 16
No sound on Realplayer10.

Exactly same problem here.
Removed Helixplayer default.

Fedora4. AMD athlone.
Also checking with Fedoraforum. Any luck I will let you know.
 
Old 10-02-2006, 10:42 PM   #8
Delta Cain
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I had the same problem and easily fixed it by unmuting my audio channels. I got the idea from another forum so it seems this might be worthwhile for anyone with a similar problem. Simply go in your sound mixer and make sure no outputs are muted.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Real Player -Suse 9.3 No Sound floydking Linux - Software 5 11-22-2005 07:40 PM
Real Player 10 not player my .rm file! epod69 Linux - Software 1 04-20-2005 03:07 AM
no sound with real player 10 lellyville Linux - Software 5 03-09-2005 04:25 AM
Real player sound problem Azzath Linux - Newbie 5 02-21-2005 05:44 PM
SUSE 9 Sound with XMMS / Real Player cryptosporidium Linux - Hardware 2 03-29-2004 04:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration