LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-10-2004, 03:09 AM   #1
eescar
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: France
Distribution: SuSE 9.1 ftp, Devil Linux
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Question random boot with proliant ml350 and Smart Array 642


Hi all,

new to this ML but quite not to Linux ...

I'm trying to install SuSE Linux 9.1 Pro on a HP Proliant Ml350 (bios D14 09/15/2004) with Raid5 Smart Array 642 (Firmware 1.92) and have one big problem ...

First I notice that, although this hardware is Certified to work with SLES9, and thus with potentialy any 2.6.5 linux, it can't boot properly with the bios default settings for Linux! (one can select OS in the bios ...) You have to force MPS table to "Full Table APIC" as the "Auto Set Table" setting never worked. :-(

I can install SuSE Linux Pro 9.1 (or SLES9, ther is quite NO differences between the two kernel ... ) quite easily, update it easily ... and everything works fine ... untill I shutdown and power off the system : I NEVER know if it will boot properly or not the next time I turn it On !!!

I randomly get two problems on boot (no matter I use Grub or Lilo, / on "regular partition or LVM) :

- Most of the tilme a blank screen, no ctrl-alt-del working ... (looks like crc error before anything is loaded )
- from time to time, initial boot image load, then I get:
...
crc error
VFS : Cannot open root device "6801" or unknown block(104,1)
Please append ...

Has anyone had a similar problem with any raid controller from HP/Compaq using cciss module ?
 
Old 11-17-2004, 03:05 AM   #2
eescar
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Location: France
Distribution: SuSE 9.1 ftp, Devil Linux
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi All,

I reply to myself as it may help someone ...

the problem seems to have been solved by the replacement of the Raid Controler ...

I can't tell if the one causing problems was "hardware damaged" as the new one has a higher firmware revision (2.26 instead of 1.92); I haven't been able to upgrade the previous with this revision code as HP only allow the upgrade for specific hosts (not proliant servers!)

Anyway, if you encounter the same problems, don't waste your time and have your reseller change or upgrade the Smart Array 642 board.

Have a nice day ;-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian / HP Proliant ML350 M.Brice Linux - Hardware 2 08-05-2008 10:59 AM
RH 2.1 installation doesn't recognize HP Proliant Smart Array 6i Rajiv Lochen Linux - Hardware 2 11-25-2005 11:20 AM
SCSI newbie - Smart Array - Proliant 6000 zekthedeadcow Linux - Hardware 2 10-07-2005 05:42 PM
Boot problem with Smart Array 642 (cciss) eescar Suse/Novell 5 11-17-2004 09:44 AM
Compaq Proliant G3 with Smart array 641 Sylhouette Debian 2 01-12-2004 09:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration