LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-28-2005, 07:26 PM   #1
Wolfy
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: WA
Distribution: Slackware 11 Kernel 2.6.20.7-SMP
Posts: 144

Rep: Reputation: 15
Unhappy Qmail-password errors with telnet 110


Hey all,
Got a bit of a problem with Qmail.
I've been following the Qmailrocks.org install guide, and I've managed to
get to "part 11", but when I try to [telnet localhost 110].
It's not taking my passwords.
This is all the info I could think of providing;

This is what I'm seeing;

# telnet localhost 110
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
+OK
user postmaster@mysite.com
+OK
pass password
-ERR Authentication failed (bad password?)
Connection closed by foreign host.

The right ports seem to be open.

# nmap localhost
PORT STATE SERVICE
21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
25/tcp open smtp
37/tcp open time
80/tcp open http
110/tcp open pop3
111/tcp open rpcbind
113/tcp open auth
139/tcp open netbios-ssn
143/tcp open imap
445/tcp open microsoft-ds
631/tcp open ipp
901/tcp open samba-swat
6000/tcp open X11

Qmail seems to be up and running.

# qmailctl stat
/service/qmail-send: up (pid 29200) 51400 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 29201) 51400 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 29204) 51400 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 29206) 51400 seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 18039) 1 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 29214) 51400 seconds
messages in queue: 0
messages in queue but not yet preprocessed: 0

But in the logs I see a ton of this error, and I'm at a loss.

/var/log/qmail/qmail-pop3d/current
@4000000041fad20123ff0104 tcpserver: fatal: unable to bind: address already used

This has become very frustrating, any help would be appreciated.
Thanks,
Wolfy
 
Old 01-28-2005, 07:39 PM   #2
russell
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2001
Distribution: *Linux*
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Check to see if any other pop3 service is started and the one you are connecting to is qmail-pop3d or not.
 
Old 01-28-2005, 08:43 PM   #3
Wolfy
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: WA
Distribution: Slackware 11 Kernel 2.6.20.7-SMP
Posts: 144

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks,
I found the problem, "inetd.conf".
I had uncommented pop3 and imap.
When I commented those out again everything was fine.

Thanks again,
Wolfy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot telnet to port 110 Lostboys Linux - Newbie 11 04-19-2005 02:12 AM
(HelpMe!!!) Cant telnet ports(25&110) vgulch Linux - Software 7 11-30-2004 07:24 AM
telnet to site on port 110 mwmethe Linux - Networking 5 10-30-2004 09:43 AM
RH7.1 - pop3 - xinetd - Can't telnet 110 from network elthespian Red Hat 1 01-27-2004 11:47 AM
telnet 110 fails from remote machine mvarun Linux - Networking 3 11-29-2003 07:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:50 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration