-   Linux - Software (
-   -   Qmail-password errors with telnet 110 (

Wolfy 01-28-2005 07:26 PM

Qmail-password errors with telnet 110
Hey all,
Got a bit of a problem with Qmail.
I've been following the install guide, and I've managed to
get to "part 11", but when I try to [telnet localhost 110].
It's not taking my passwords.
This is all the info I could think of providing;

This is what I'm seeing;

# telnet localhost 110
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
pass password
-ERR Authentication failed (bad password?)
Connection closed by foreign host.

The right ports seem to be open.

# nmap localhost
21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
25/tcp open smtp
37/tcp open time
80/tcp open http
110/tcp open pop3
111/tcp open rpcbind
113/tcp open auth
139/tcp open netbios-ssn
143/tcp open imap
445/tcp open microsoft-ds
631/tcp open ipp
901/tcp open samba-swat
6000/tcp open X11

Qmail seems to be up and running.

# qmailctl stat
/service/qmail-send: up (pid 29200) 51400 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 29201) 51400 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 29204) 51400 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 29206) 51400 seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 18039) 1 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 29214) 51400 seconds
messages in queue: 0
messages in queue but not yet preprocessed: 0

But in the logs I see a ton of this error, and I'm at a loss.

@4000000041fad20123ff0104 tcpserver: fatal: unable to bind: address already used

This has become very frustrating, any help would be appreciated.

russell 01-28-2005 07:39 PM

Check to see if any other pop3 service is started and the one you are connecting to is qmail-pop3d or not.

Wolfy 01-28-2005 08:43 PM

I found the problem, "inetd.conf".
I had uncommented pop3 and imap.
When I commented those out again everything was fine.

Thanks again,

All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.