LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   Pulse Audio Volume Control (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/pulse-audio-volume-control-4175434061/)

gymnart 10-25-2012 01:48 PM

Pulse Audio Volume Control
 
When I go into Pulse Audio Volume control, It says "Connection Failed, Connection refused"

What would cause this?

What tests should I run to tell you all what my system is doing?

How do I re-establish the connection to Pulse Audio?

I'm running SuSE 11.4 and hwinfo --sound gives me this:
Code:

44: PCI 706.0: 0401 Multimedia audio controller               
  [Created at pci.318]
  Unique ID: 2+Ni.trsEqNGuZ00
  Parent ID: 37TO.ryKLPOPKUP8
  SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:10.0/0000:07:06.0
  SysFS BusID: 0000:07:06.0
  Hardware Class: sound
  Model: "Creative SB0090 Audigy Player"
  Vendor: pci 0x1102 "Creative Labs"
  Device: pci 0x0004 "SB Audigy"
  SubVendor: pci 0x1102 "Creative Labs"
  SubDevice: pci 0x0051 "SB0090 Audigy Player"
  Revision: 0x03
  Driver: "EMU10K1_Audigy"
  Driver Modules: "snd_emu10k1"
  I/O Ports: 0xec00-0xec1f (rw)
  IRQ: 16 (20616 events)
  Module Alias: "pci:v00001102d00000004sv00001102sd00000051bc04sc01i00"
  Driver Info #0:
    Driver Status: snd_emu10k1 is active
    Driver Activation Cmd: "modprobe snd_emu10k1"
  Config Status: cfg=yes, avail=yes, need=no, active=unknown
  Attached to: #36 (PCI bridge)


JaseP 10-25-2012 02:06 PM

You may want to look here for the pavucontrol app, and it's use;
http://forums.opensuse.org/blogs/old...avucontrol-96/

gymnart 10-25-2012 02:52 PM

I can't even get to the Pulse audio volume control at all. It always says, "Connection refused" :(

JaseP 10-25-2012 03:41 PM

Try adding your users to the audio group.


All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM.