LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-15-2003, 09:02 PM   #1
rufius
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Miami, FL
Distribution: Ubuntu
Posts: 184

Rep: Reputation: 30
Problems with Nvidia and MDK 9.1


Ok, I've just installed MDK 9.1 with no problems and have done it a couple times before. I was trying to install the latest Nvidia driver and with no avail I've never been able to get the GLX module to find the nvidia driver. The GUI starts fine but the GLX doesn't load. The exact error is:

"Unable to load GLX Module. (XFree86 failed to find the Nvidia driver.)"

Any suggestions as to what to do?

Last edited by rufius; 05-15-2003 at 09:05 PM.
 
Old 05-15-2003, 11:28 PM   #2
fancypiper
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Sparta, NC USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 5,141

Rep: Reputation: 58
Im just now installing 'drake 9.1 and have an nvidia card, but it may be a couple of days before I have a chance to work on it as my son is in from Quatar.

I'll let you know how it goes if you don't get if fixed before me.
 
Old 05-16-2003, 01:40 AM   #3
salparadise
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Birmingham UK
Distribution: Various
Posts: 1,736

Rep: Reputation: 146Reputation: 146
did you edit the XF86Config-4 file??

look for the line that says load "nv"
and change it to
load "nvidia"
 
Old 05-16-2003, 01:51 AM   #4
jt1020
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: root@localhost
Distribution: Fedora Core 5, Ubuntu, Debian
Posts: 537

Rep: Reputation: 30
and also... in the Module section, make sure you have:

Load "glx"

you should also remove the following lines if they exist:

Load "dri"
Load "GLcore"
 
Old 05-16-2003, 02:23 PM   #5
rufius
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Miami, FL
Distribution: Ubuntu
Posts: 184

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I'll let you guys know later tonight, i think i was editing the other XF86Config file, instead of XF86Config-4. Thanx for suggestions
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with Nvidia Soundstorm Mdk 10 gejoroni Mandriva 25 01-11-2005 07:30 PM
mdk 10.1 , nvidia and /dev/nvidia aus9 Mandriva 1 12-19-2004 07:24 PM
ut2003 and mdk 9.2 with nvidia card dukeinlondon Linux - Games 2 12-18-2003 04:44 AM
Does MDK 9.1 PowerPack come with Nvidia drivers? WinUnixUser Mandriva 4 09-04-2003 02:20 AM
nvidia on mdk 9.0 kafnir Linux - Hardware 2 10-13-2002 06:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration