LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-01-2002, 03:56 AM   #1
BraveFencer
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2002
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Problem with NV-GLX


I'm using Mandrake 8.2

Okay, earlier tonight, I installed the nVidia drivers so I could get my GeForce 2 to get the best 3D acceleration.

Anyway, after I installed them, I restarted X, and everything ran fine, but when I ran a program that uses 3D acceleration, it ran fine for a second or two, then the screen would glitch a bit and my system would lock up.

I went back over the installation instructions, made sure I made all the correct changes the XF86Config-4, and I couldn't find any problems.

Then, I ran 'xdpyinfo', and it listed NV-GLX twice. I then looked in XFree86.0.log (in /var/log), and it shows that NV-GLX was in fact loaded twice.

Now, I'm wondering if that is the cause of my problem, and if it is, how I can go about fixing it.
 
Old 08-03-2002, 06:13 PM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 29,331
Blog Entries: 55

Rep: Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530Reputation: 3530
`grep XF86Config-4 -e glx`, because there it should be loaded *once*.
 
Old 08-05-2002, 09:19 AM   #3
Griffon26
Member
 
Registered: Sep 2001
Location: The Netherlands
Distribution: Gentoo, Debian, Mandrake, LFS
Posts: 182

Rep: Reputation: 30
I have had problems like this with my GF2 as well, but it had to do with the AGP setting in the BIOS.

If I set it to 2x or 4x, my system sometimes locks up during a game. So now I just keep it at 1x =(

I suspect the actual cause is the VIA chipset on my motherboard.

Btw, I had the same problems in Windows.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GLX problem batev Slackware 54 12-13-2005 12:50 PM
Problem with glx juniox Linux - General 3 09-24-2005 06:25 PM
GLX problem virii Linux - Hardware 23 07-26-2004 10:35 PM
GLX Problem nykey Linux - Newbie 10 12-05-2003 02:45 PM
(II) [GLX]: Initializing GLX extension - X wont go hydro Linux - Software 3 02-20-2003 07:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration