LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-22-2004, 06:44 AM   #1
Tobas
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Problem with installing Suse 9


Im trying 2 install suse 9.0 Pro on my "new" comp

i installed it earlier on a P2 400 mhz comp and everything worked just fine.
i bought a new mainboard, processor and memory

Mainboard:

Asus A7V8X-X

Processor:

AMD 2200XP mhz

Memory :

512 mb DDR

And my problem is this :

I tried 2 install Suse 9.0 Pro ( from the same cd's that i used on the P2 400 mhz ) and i get a lot of errors like :

Pam-modules-9.0-5.i586 failed
skipped
xlockmore-5.09-38.i586 failed
skipped
kdenetwork3-lisa-3.1.4-27.i586 failed
skipped
scpm-0.9.4-42.i586 failed
skipped
alsa-0.9.6-66.i586 failed
skipped
bootsplash-theme-SuSE-3.0-109.i586 failed
skipped
grub-0.93-102.i586 failed
skipped
lvm-1.0.7-105.i586 failed
skipped
kbd-1.08-35.i586 failed
skipped
pcsc-lite-1.1.1-113.i586 failed
skipped
SuSEfirewall2-3.1-189.noarch failed
skipped
hwinfo-7.30-6.i586 failed
skipped
yast2-theme-SuSElinux-2.8.3-noarch failed
skipped
gpm-1.20.1-200.i586 failed
skipped
raidtools-1.00.3-114.i586 failed
skipped
isapnp-1.26-390.i586 failed
skipped
acpid-1.0.1-155.i586 failed
skipped
sysvinit-2.82-362.i586 failed
skipped
desktop-data-SuSE-8.2.99-46.noarch failed
skipped
scsi-1.7_2.31_1.05_0.10-41.i586 failed
skipped
setserial-2.17-475.i586 failed
skipped
util-linux-2.11z-91.i586 failed
skipped
aaa_base-9.0-6.i586 failed
skipped
java2-jre-1.4.2-35.i586 failed
skipped
xinetd-2.3.12-27.i586 failed
skipped
bootsplash-3.0.7-30.i586 failed
skipped
syslogd-1.4.1-418.i586 failed

and it goes on and on with that kind of instalation errors

Does someone got any idea what i did wrong ???

( the whole system is the same as it was with the P2 400mhz comp, only the mainboard, processor an memory are changed )



Tobas

p.s. i tried also 2 intsal mandrake 9.2 and a suse network server but they al have errors

can it be my bios-settings?

Last edited by Tobas; 02-22-2004 at 07:05 AM.
 
Old 02-22-2004, 12:20 PM   #2
jailbait
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Debian Jessie, Linux Mint 17
Posts: 7,751

Rep: Reputation: 272Reputation: 272Reputation: 272
"and it goes on and on with that kind of instalation errors

Does someone got any idea what i did wrong ???"

This looks like a problem with the IDE controller chip and/or the hard drive. Check the BIOS to make sure that the hard drive geometry is correct. If you are booting a CD-ROM on the same IDE controller chip then the problem is probably the hard drive or the BIOS/IDE controller/hard drive setup.

If you can boot a CD-ROM then try booting knoppix and see if you can do anything with the hard drive.

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites

Last edited by jailbait; 02-22-2004 at 12:21 PM.
 
Old 02-22-2004, 12:30 PM   #3
Tobas
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
But there are some programs being installed.
only these errors came up, not all the packages are skipped.

it starts when the install is about 25% the the errors starts

Tobas
 
Old 02-22-2004, 12:58 PM   #4
jailbait
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Debian Jessie, Linux Mint 17
Posts: 7,751

Rep: Reputation: 272Reputation: 272Reputation: 272
"But there are some programs being installed.
only these errors came up, not all the packages are skipped.

it starts when the install is about 25% the the errors starts"

Maybe the partition that you are installing to is too small.

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites
 
Old 02-22-2004, 02:24 PM   #5
Mathieu
Senior Member
 
Registered: Feb 2001
Location: Montreal, Quebec, Canada
Distribution: RedHat, Fedora, CentOS, SUSE
Posts: 1,403

Rep: Reputation: 46
Quote:
p.s. i tried also 2 intsal mandrake 9.2 and a suse network server but they al have errors
Were the CDs (SuSE 9.0 and Mandrake 9.2) created from downloaded ISO images ?
If so, maybe there were errors during the burning process.

Also, you should try resetting the BIOS settings to the standard Default.


P.S. I checked the SuSE hardware database and you motherboard is fully supported.
http://cdb.suse.de/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem installing SUSE 10 RuneWalsh3 Linux - Software 2 09-25-2005 08:35 PM
Problem installing UT on Suse 9.2: raynet11 Linux - Games 1 03-18-2005 08:10 AM
Problem installing Suse apokryphos Linux - Distributions 4 08-28-2004 05:49 PM
Problem with installing SuSE 9 treble54 Linux - Newbie 11 04-26-2004 12:20 AM
Problem installing Suse 8.0 nblowfield Linux - General 6 07-26-2002 01:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration