LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-22-2004, 09:32 AM   #1
sniket
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Problem starting x


My friend has a problem starting x.
When he does, the screen goes black, and stays black.
I have no idea what to do, maby you can help me/him out.

This is a pre-release version of XFree86, and is not supported in any
way. Bugs may be reported to XFree86@XFree86.Org and patches submitted
to fixes@XFree86.Org. Before reporting bugs in pre-release versions,
please check the latest version in the XFree86 CVS repository


XFree86 Version 4.3.0.1
Release Date: 15 August 2003
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.6
Build Operating System: Linux 2.4.23-1-k7 i686 [ELF]
Build Date: 18 February 2004
Before reporting problems, check
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
OS Kernel: Linux version 2.4.25 (root@pop) (gcc version 3.3.3 (Debian)) #1 SMP sön feb 22 13:20:27 CET 2004
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/XFree86.0.log", Time: Sun Feb 22 15:19:13 2004
(==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) | |-->Monitor "Generic Monitor"
(**) | |-->Device "Video Card"
(**) |-->Input Device "Generic Keyboard"
(**) Option "XkbRules" "xfree86"
(**) XKB: rules: "xfree86"
(**) Option "XkbModel" "pc104"
(**) XKB: model: "pc104"
(**) Option "XkbLayout" "se"
(**) XKB: layout: "se"
(==) Keyboard: CustomKeycode disabled
(**) |-->Input Device "Configured Mouse"
(WW) The directory "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to "unix/:7100,/usr/lib/X11/fonts/misc,/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled,/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled,/usr/lib/X11/fonts/Type1,/usr/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/lib/X11/fonts
/100dpi,/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
(==) RgbPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
(==) ModulePath set to "/usr/X11R6/lib/modules"
(--) using VT number 7

(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(II) Module ABI versions:
XFree86 ANSI C Emulation: 0.2
XFree86 Video Driver: 0.6
XFree86 XInput driver : 0.4
XFree86 Server Extension : 0.2
XFree86 Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Module bitmap: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libpcidata.a
(II) Module pcidata: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) PCI: Probing config type using method 1
(II) PCI: Config type is 1
(II) PCI: stages = 0x03, oldVal1 = 0x8000480c, mode1Res1 = 0x80000000
(II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
(II) PCI: 00:00:0: chip 1039,0648 card 1043,8086 rev 03 class 06,00,00 hdr 80
(II) PCI: 00:01:0: chip 1039,0001 card 0000,0000 rev 00 class 06,04,00 hdr 01
(II) PCI: 00:02:0: chip 1039,0963 card 0000,0000 rev 25 class 06,01,00 hdr 80
(II) PCI: 00:02:5: chip 1039,5513 card 1043,8087 rev 00 class 01,01,8a hdr 00
(II) PCI: 00:02:7: chip 1039,7012 card 1043,80b0 rev a0 class 04,01,00 hdr 00
(II) PCI: 00:03:0: chip 1039,7001 card 1043,8087 rev 0f class 0c,03,10 hdr 80
(II) PCI: 00:03:1: chip 1039,7001 card 1043,8087 rev 0f class 0c,03,10 hdr 00
(II) PCI: 00:03:2: chip 1039,7002 card 1043,8087 rev 00 class 0c,03,20 hdr 00
(II) PCI: 00:04:0: chip 1039,0900 card 1043,80a7 rev 91 class 02,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:09:0: chip 10ec,8139 card 1429,d010 rev 10 class 02,00,00 hdr 00
(II) PCI: 01:00:0: chip 10de,0281 card 1043,8097 rev a1 class 03,00,00 hdr 00
(II) PCI: End of PCI scan
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX[B]
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX[B]
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xe7000000 - 0xe7ffffff (0x1000000) MX[B]
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
[0] -1 0 0xeff00000 - 0xfebfffff (0xed00000) MX[B]
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:2:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation NV28 [GeForce4 Ti 4200 AGP 8x] rev 161, Mem @ 0xe7000000/24, 0xf0000000/27, BIOS @ 0xeffe0000/17
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Reloading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libdbe.a
(II) Module dbe: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) Module ddc: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libextmod.a
(II) Module extmod: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension FontCache
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libfreetype.a
(II) Module freetype: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 2.0.2
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.5336
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) Module int10: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) LoadModule: "pex5"
(WW) Warning, couldn't open module pex5
(II) UnloadModule: "pex5"
(EE) Failed to load module "pex5" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/librecord.a
(II) Module record: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.13.0
Module class: XFree86 Server Extension
ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.2
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "speedo"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a:spencode.o": No symbols found
(II) Module speedo: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.1
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Speedo
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libtype1.a
(II) Module type1: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.2
Module class: XFree86 Font Renderer
ABI class: XFree86 Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Type1
(II) Loading font CID
(II) LoadModule: "vbe"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvbe.a
(II) Module vbe: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(II) LoadModule: "xie"
(WW) Warning, couldn't open module xie
(II) UnloadModule: "xie"
(EE) Failed to load module "xie" (module does not exist, 0)
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.5336
Module class: XFree86 Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
(II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
Module class: XFree86 XInput Driver
ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.4
(II) NVIDIA XFree86 Driver 1.0-5336 Wed Jan 14 18:30:46 PST 2004
(II) NVIDIA Unified Driver for all NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
(**) NVIDIA(0): Option "RenderAccel" "true"
(**) NVIDIA(0): Enabling experimental RENDER acceleration
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xF0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xE7000000
(WW) System lacks support for changing MTRRs
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce4 Ti 4200 with AGP8X
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.28.20.05.06
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes
(II) NVIDIA(0): Connected display device(s): CRT-0, TV-0
(--) NVIDIA(0): Detected TV Encoder: Philips 7108A
(WW) NVIDIA(0): Multiple displays connected, but only one display allowed;
(WW) NVIDIA(0): using first display
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 8 bpp: 350 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 16 bpp: 350 MHz
(--) NVIDIA(0): Display device CRT-0: maximum pixel clock at 32 bpp: 350 MHz
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Reloading /usr/X11R6/lib/modules/libddc.a
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Reloading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) NVIDIA(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
(II) NVIDIA(0): Generic Monitor: Using hsync range of 30.00-70.00 kHz
(II) NVIDIA(0): Generic Monitor: Using vrefresh range of 50.00-150.00 Hz
(II) NVIDIA(0): Clock range: 12.00 to 350.00 MHz
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1024x768" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "512x384" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1280x960" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "640x480" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1280x1024" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "640x512" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1280x1024" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "640x512" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1600x1200" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "800x600" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1600x1200" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "800x600" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1600x1200" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "800x600" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1600x1200" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "800x600" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1600x1200" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "800x600" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1792x1344" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "896x672" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1792x1344" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "896x672" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1856x1392" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "928x696" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1856x1392" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "928x696" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1920x1440" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "960x720" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1920x1440" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "960x720" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1400x1050" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "700x525" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1920x1440" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "960x720" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "2048x1536" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1024x768" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "2048x1536" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1024x768" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "2048x1536" (bad mode clock/interlace/doublescan)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1024x768" (hsync out of range)
(II) NVIDIA(0): Not using default mode "1400x1050" (width too large for virtual size)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "700x525" (height 1050 is larger than
(WW) NVIDIA(0): EDID-specified maximum 1024)
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "1152x768":
(WW) NVIDIA(0): horizontal sync start (1178) not a multiple of 8
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "576x384":
(WW) NVIDIA(0): horizontal sync start (589) not a multiple of 8
(WW) NVIDIA(0): Not using mode "360x200":
(WW) NVIDIA(0): horizontal sync start (378) not a multiple of 8
(**) NVIDIA(0): Validated modes for display device CRT-0:
(**) NVIDIA(0): Default mode "1280x1024": 108.0 MHz, 64.0 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1152x864": 108.0 MHz, 67.5 kHz, 75.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1024x768": 94.5 MHz, 68.7 kHz, 85.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "800x600": 56.3 MHz, 53.7 kHz, 85.1 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 36.0 MHz, 43.3 kHz, 85.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1280x960": 108.0 MHz, 60.0 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1024x768": 78.8 MHz, 60.1 kHz, 75.1 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1024x768": 75.0 MHz, 56.5 kHz, 70.1 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "1024x768": 65.0 MHz, 48.4 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "832x624": 57.3 MHz, 49.7 kHz, 74.6 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "800x600": 49.5 MHz, 46.9 kHz, 75.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "800x600": 50.0 MHz, 48.1 kHz, 72.2 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "800x600": 40.0 MHz, 37.9 kHz, 60.3 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "800x600": 36.0 MHz, 35.2 kHz, 56.2 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x512": 54.0 MHz, 64.0 kHz, 60.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 31.5 MHz, 37.5 kHz, 75.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 31.5 MHz, 37.9 kHz, 72.8 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 25.2 MHz, 31.5 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x480": 54.0 MHz, 60.0 kHz, 60.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "720x400": 35.5 MHz, 37.9 kHz, 85.0 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x400": 31.5 MHz, 37.9 kHz, 85.1 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "576x432": 54.0 MHz, 67.5 kHz, 75.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "640x350": 31.5 MHz, 37.9 kHz, 85.1 Hz
(**) NVIDIA(0): Default mode "512x384": 47.2 MHz, 68.7 kHz, 85.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "512x384": 39.4 MHz, 60.1 kHz, 75.1 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "512x384": 37.5 MHz, 56.5 kHz, 70.1 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "512x384": 32.5 MHz, 48.4 kHz, 60.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "416x312": 28.6 MHz, 49.7 kHz, 74.7 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 28.1 MHz, 53.7 kHz, 85.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 24.8 MHz, 46.9 kHz, 75.1 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 25.0 MHz, 48.1 kHz, 72.2 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 20.0 MHz, 37.9 kHz, 60.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "400x300": 18.0 MHz, 35.2 kHz, 56.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 18.0 MHz, 43.3 kHz, 85.2 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 15.8 MHz, 37.5 kHz, 75.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 15.8 MHz, 37.9 kHz, 72.8 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x240": 12.6 MHz, 31.5 kHz, 60.1 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x200": 15.8 MHz, 37.9 kHz, 85.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0): Default mode "320x175": 15.8 MHz, 37.9 kHz, 85.3 Hz (D)
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1280 x 1024
(++) NVIDIA(0): DPI set to (100, 100)
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libfb.a
(II) Module fb: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 ANSI C Emulation, version 0.2
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libramdac.a
(II) Module ramdac: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0.1, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC? No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
[0] 0 0 0xf0000000 - 0xf7ffffff (0x8000000) MX[B]
[1] 0 0 0xe7000000 - 0xe7ffffff (0x1000000) MX[B]
[2] -1 0 0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
[3] -1 0 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
[4] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[5] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[6] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[7] -1 0 0xe4800000 - 0xe48000ff (0x100) MX[B]
[8] -1 0 0xe5000000 - 0xe5000fff (0x1000) MX[B]
[9] -1 0 0xe5800000 - 0xe5800fff (0x1000) MX[B]
[10] -1 0 0xe6000000 - 0xe6000fff (0x1000) MX[B]
[11] -1 0 0xe6800000 - 0xe6800fff (0x1000) MX[B]
[12] -1 0 0xe8000000 - 0xe7ffffff (0x0) MX[B]O
[13] -1 0 0xeffe0000 - 0xefffffff (0x20000) MX[B](B)
[14] -1 0 0xf0000000 - 0xf7ffffff (0x8000000) MX[B](B)
[15] -1 0 0xe7000000 - 0xe7ffffff (0x1000000) MX[B](B)
[16] 0 0 0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[B](OprD)
[17] 0 0 0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[B](OprD)
[18] 0 0 0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[B](OprD)
[19] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[20] -1 0 0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
[21] -1 0 0x00009400 - 0x000094ff (0x100) IX[B]
[22] -1 0 0x00009800 - 0x000098ff (0x100) IX[B]
[23] -1 0 0x0000a000 - 0x0000a07f (0x80) IX[B]
[24] -1 0 0x0000a400 - 0x0000a4ff (0x100) IX[B]
[25] -1 0 0x0000b400 - 0x0000b40f (0x10) IX[B]
[26] -1 0 0x0000b800 - 0x0000b800 (0x1) IX[B]
[27] -1 0 0x0000d000 - 0x0000d000 (0x1) IX[B]
[28] -1 0 0x0000d400 - 0x0000d400 (0x1) IX[B]
[29] -1 0 0x0000d800 - 0x0000d800 (0x1) IX[B]
[30] 0 0 0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[B](OprU)
[31] 0 0 0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[B](OprU)
(WW) NVIDIA(0): Failed to initialize AGP
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024"
 
Old 02-22-2004, 12:12 PM   #2
Rounan
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Ontario
Distribution: Ubuntu, Gentoo, Debian
Posts: 416

Rep: Reputation: 30
--> (WW) NVIDIA(0): Failed to initialize AGP

Make sure you have AGP support for your chipset in the kernel.
check lspci to figure out which chipset you have.

--Rounan
 
Old 02-22-2004, 02:29 PM   #3
giulio_82
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Whit "modconf" command you can install AGP support into the kernel. There is a specific module to put in the kernel to support AGP.
 
Old 02-22-2004, 02:47 PM   #4
sniket
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i dont see any option to install any agp module.
lspci gives this:

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV28 [GeForce4 Ti 4200 AGP 8x] (rev a1

gonna check the kernel
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem starting X thearchitect Linux - Software 2 10-18-2009 07:44 PM
Problem starting X bobsacamano Slackware 11 10-23-2005 07:53 PM
problem starting x thearchitect Ubuntu 1 10-09-2005 09:08 PM
Problem starting X nrunge Linux - Software 4 09-03-2005 12:43 AM
Problem starting X ugenn Linux - Newbie 1 04-20-2002 11:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration