LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-27-2005, 01:38 AM   #1
solarize
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Amsterdam, the Netherlands
Distribution: Fedore Core 3
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Problem installing Kile 1.8


I'm trying to install kile 1.8, but I get the following error while configuring:

Quote:
checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.2) (library qt-mt) not found. Please check your installation!
For more details about this problem, look at the end of config.log.
Make sure that you have compiled Qt with thread support!
I installed qt-devel-3.3.4-0.fc3.0 from rpm. This is with thread support I assume?

So I checked if this library isn't there, but it is and I also installed the devel packages of kde and qt. So I tried the following:

Quote:
./configure --prefix=/usr --with-qt-dir=/usr/lib/qt-3.3
I get the same thing. Somebody any suggestions?

Thanks
 
Old 05-28-2005, 03:35 PM   #2
foo_bar_foo
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Posts: 2,553

Rep: Reputation: 51
did it really put the qt prefix at
/usr/lib/qt-3.3
that doesn't sound right
that would make
/usr/lib/qt-3.3/bin
/usr/lib/qt-3.3/lib
/usr/lib/qt-3.3/mkspecs
and like that ?

anyway you need add the bin path to PATH
and the lib/pkgconfig path to PKG_CONFIG_PATH
and set QTDIR to the proper prefix

also when you install a KDE app you need to use the same --prefix= as your KDE installation
 
Old 06-03-2005, 11:56 AM   #3
solarize
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Amsterdam, the Netherlands
Distribution: Fedore Core 3
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
You are right, the prefix is /usr/lib/qt-3.3/lib

I solved the problem by adding the above path to /etc/ld.so.conf and run /sbin/ldconfig. That was the reason it coudn't find the libraries
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kile installation hari78 Linux - Software 5 12-13-2006 03:35 AM
kile and latex feetyouwell Linux - Software 0 01-12-2005 04:13 PM
Errors with qt while configuring Kile hotel-lima Linux - Newbie 0 05-06-2004 04:20 AM
Can't get Kile to work with latex timetourist Linux - Software 2 07-17-2003 05:15 PM
issues with qt when installing kile adriaanbw Linux - Software 7 05-19-2003 04:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration