LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   php? expat? apache? (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/php-expat-apache-55804/)

tisource 04-19-2003 10:33 AM

php? expat? apache?
 
I'm trying to install IMP from the horde project (www.horde.org) and I'm running into some really interesting issues. It won't run without xml support. It says to recompile php using --with-xml. Unfortunately, I'm not smart enough to compile much of anything yet.

I have every possible php xml module enabled and installed, and they seem to be working, but IMP still says I need xml support.

This is what phpinfo() reports as my configure command:
'./configure' '--prefix=/usr' '--enable-shared' '--disable-static' '--disable-debug' '--disable-rpath' '--enable-pic' '--enable-inline-optimization' '--with-config-file-path=/etc' '--enable-magic-quotes' '--enable-debugger' '--enable-track-vars' '--with-exec-dir=/usr/bin' '--with-versioning' '--with-mod_charset' '--with-expat-dir=/usr' '--with-regex=php' '--enable-force-cgi-redirect' '--enable-track-vars' '--enable-trans-sid' '--enable-safe-mode' '--with-ctype' '--with-ttf' '--with-freetype-dir=/usr' '--with-zlib' '--enable-sysvsem' '--enable-sysvshm' '--enable-yp' '--enable-ftp' '--with-gettext' '--without-aspell' '--without-kerberos'

The '--with-xml' option isn't there. expat for apache is installed, but apparently php isn't seeing it. phpinfo() doesn't show expat as installed. Since there are no configuration options in php.ini I am unsure of what to do next.

I would consider recompiling php, but I'm not sure I know what I'm doing. This server is also a production box, so I'm a little weary of doing much in terms of compiling. Is there anything else I can do here?

I've spent 2 weeks on this, and am going nowhere. I am lost. Any suggestions?

david_ross 04-19-2003 10:53 AM

Have you restarted apache?

tisource 04-20-2003 01:36 PM

Yes, I have restarted apache a number of times. I've done everything I can think of.

Suggestions?

bulliver 04-20-2003 01:38 PM

looks like you need to recompile --with-xml, sorry. You may be able to find a php rpm with xml enabled...


All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.