LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-28-2012, 02:56 PM   #1
Felipe
Member
 
Registered: Oct 2006
Posts: 294

Rep: Reputation: 31
OpenSuse 12.2. Error failed to load file amd-ucode/microcode_amd.bin


Hello:

I've updated opensuse12.2 and installed some community programs.

Now my computer is unable to start some times (other stars, trying many times uses tor start).
The error I can see is:
Quote:
Started Show Playmouth Boot Screen
Firmware microcode: firmware_loading_store: unexpected value (0)
microcode: failed to load file amd-ucode/microcode-amd.bin
My computer is AMD-64. I've downloaded firmware from AMD and copied files as said in AMD instructions.
As I say, sometimes it starts and no others (the same happens in recovery mode).

Any suggestion?

Thanks
 
Old 04-10-2013, 07:18 AM   #2
marbangens
Member
 
Registered: Aug 2012
Location: sweden
Distribution: Slackware, Fedora
Posts: 79

Rep: Reputation: Disabled
if anybody want to know you can download microcode firmware from here and install on any distribution
http://packages.debian.org/wheezy/amd64-microcode
 
  


Reply

Tags
amd64, firmware, microcode


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iwlwifi-3945-2.ucode firmware file req failed: -2 gongli Linux - Wireless Networking 1 12-13-2009 10:11 AM
error: unpacking of archive failed on file /usr/bin/perror;4a3b6207: cpio: read faile mehdi1973 Linux - General 4 06-22-2009 05:47 AM
openSuse 10.2, AMD x86_64, NDAS installation with Ximeta driver failed EichbaumExport Linux - Hardware 0 05-21-2007 03:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:11 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration