LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-19-2003, 04:31 PM   #1
darcon3k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Gentoo
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Nvidia/GLX Problem after upgrade


I had Slackware 9.0 running fine with Nvidia drivers, even my fav game Tribes2 ran great
Then I decided to try using swaret to upgrade all my packages. Seemed like everything went fine, some packages failed to download but I assumed they werent needed. If I ran swaret --upgrade again it said all my packages were already upgraded.

But now if I try to run Tribes2 xserver crashs
"Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting"

I checked my XFree86.0.log and found
(EE) NVIDIA(0): Failed to load GLX
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture

Did swaret maybe upgrade glx and now its not compatible with the nvidia drivers? Or worst swaret somehow messed up GLX... Ive got no clue how to fix this please help

Also I made a quick webpage with my entire XF86Config and XFree86.0.log at hxxp://www33.brinkster.com/darcon3k (sorry 1st post so can't use hyperlinks)

And I had a 2nd question, whats the right #VideoRam setting for a Geforce4 4200 128mb in the device section of XF86Config? I"ve got it set at 0 (so it probes it)...is it fine to just leave it like that or should it be hard coded?
 
Old 08-19-2003, 05:20 PM   #2
Sornen
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 37

Rep: Reputation: 15
I think the nvidia drivers replaces some of the gl libraries which may have subsequently been replaced by swaret. Have you reinstalled the nvidia drivers again?
 
Old 08-19-2003, 11:53 PM   #3
darcon3k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Gentoo
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Reinstalling the nvidia drivers fixed the problem, but in order to do that I had to recompile my kernel (first time )using the updated gcc compiler. Recompiling the kernel was easy thanks the the nice tutorial by DaOne. But now sound and network doesnt work... 1 problem solved and 2 created lol
 
Old 08-20-2003, 02:04 AM   #4
darcon3k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Gentoo
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
k now ive fixed network and kinda fixed sound by compiling the right support in my kernel.
xmms, mplayer, kde start sound work fine... but when I try starting tribes2 i get no sound. Then when I exit it says

open /dev/dsp: Device or resource busy

How can I make it not busy?
 
Old 08-20-2003, 09:14 AM   #5
fruibat_2000
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: scotland
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
try killing artsd if it is running. to see if it is running do "ps -a" and to kill it do "pkill artsd"
 
Old 08-20-2003, 11:37 AM   #6
darcon3k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Gentoo
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
dont have artsd running, but now the problem seems to have gone away by itself Oh well, as long as tribes2 works im happy
 
Old 08-20-2003, 12:56 PM   #7
zLinuxz
Senior Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Shanghai, CHINA
Distribution: RH 5.0,5.1 6.0,6.1 7.0,7.1,7.2,7.3.,8.0,9.0, RH Enterprise, Fedora C1, C2
Posts: 1,216

Rep: Reputation: 45
hmmm, I just ran the Nvidia installer....but now it says that there is no

Precompiled kernel interface to match my kernel, and that is what's giving me trouble, what to do?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia legacy driver and nvidia-glx questions darkleaf Linux - Software 6 06-27-2005 03:42 PM
RH9 Nvidia driver upgrade from 5336 to 6106, GLX problems ZeeMan Red Hat 2 08-25-2004 12:13 PM
GLX/Xfree86/DRI/nvidia geforce 4 mx 420 problem asalford Linux - Hardware 3 04-01-2004 03:28 PM
problem with glx q3a on debian (nvidia) meisterlampe Linux - Games 1 03-31-2004 10:18 AM
GLX NVidia Problem countcobolt Linux - Software 5 12-05-2003 12:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration