LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-22-2004, 10:28 AM   #1
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 54
Question nVidia GeForce FX5900 + lastest drivers = 1300fps????


The topic says all....After getting it working, i got 1300fps on glxgears with 100% CPU load. That means the card is not using AGP? If that's the case, how can i solve it? I got agpgart enabled as module in the kernel, but it's not loaded. Whenever i try to load it, insmod says there's no agpgart.o (defenetely not true).

Please i need some help. Thanks to all
 
Old 04-22-2004, 11:23 AM   #2
Caeda
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Suse 6.0+, Mandrake 5.0-10.0, Redhat 6.0-9.0, Gentoo 1.2+, Gnoppix, Knoppix, Sabayon, Ubuntu 5.04+
Posts: 1,811

Rep: Reputation: 45
No, it means your not using the glx 3d extension. So your using software 3d. Check and make sure glx is loaded and working properly before blaming agpart. It can use nvidia's agp as well.
 
Old 04-22-2004, 11:45 AM   #3
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,037

Original Poster
Rep: Reputation: 54
Mmmmmm glx is loaded when X server starts. There's the line saying Load glx, and playing UT2003 at 1280x1024 all at max, it works like a charm....So, (IMHO) i don't think i'm using only software 3D (again, i'm not sure of that)....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia geforce fx 5200 drivers... snip128 Linux - Hardware 1 10-31-2004 04:58 PM
After lastest up2date NVIDIA suddenly fails ericcarlson Fedora 1 08-02-2004 09:51 AM
Nvidia Geforce drivers problem remz Linux - Software 7 07-29-2004 06:20 PM
New Geforce FX5900 graphics card - giant problems. Imek Linux - Hardware 3 04-06-2004 07:02 PM
Need help with Redhat 8 and nvidia drivers for geforce 4 ashleygorell Linux - General 14 03-16-2003 12:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration