LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   NVidia 190.42 + Tripple head setup with Xinerama = Crash (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/nvidia-190-42-tripple-head-setup-with-xinerama-%3D-crash-776875/)

Black-Sun 12-19-2009 10:32 AM

NVidia 190.42 + Tripple head setup with Xinerama = Crash
 
Question: What do I need to do to get Xinerama running ok with my
quad head setup?

After installing Fedora 12, the Nvidia 190.42 proprietary driver
enabling compiz, everything looked ok:

Dual head setup + xinerama = OK

The next step was to enable my third and fourth screen. Using the nvidia-settings manager I created a working setup (separate X screens)

Quad head setup + no xinerama (separate X screens) = OK

The final step was to enable xinerama in my working X configuration,
but after enabling xinerama sometimes the login window appears but
after that the complete system hangs and needs a reset.

Quad head setup + xinerama = Crash


What am I doing wrong ?



For info, here is my quad head working xorg.conf
(with Xinerama disabled)

Section "ServerLayout"

# Removed Option "Xinerama" "1"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 1680 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen2"
Screen 2 "Screen2" RightOf "Screen0"
Screen 3 "Screen3" LeftOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection
Section "Files"
ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia"
ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "on"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/sysconfig/keyboard"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbModel" "pc105"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "FUS LXL 3220W"
HorizSync 28.1 - 80.0
VertRefresh 50.0 - 75.0
EndSection


Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "Iiyama AX3818UTC"
HorizSync 31.0 - 60.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor2"
VendorName "Unknown"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor3"
VendorName "Unknown"
ModelName "LG L204WT"
HorizSync 28.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "NoLogo" "true"
Option "RenderAccel" "true"
Option "CursorShadow" "true"
Option "Backingstore" "true"
Option "RandRRotation" "true"
Option "Coolbits" "1"
Option "HWcursor" "true"
Option "SWcursor" "false"
#Option "AllowGLXWithComposite" "true"
Option "TripleBuffer" "true"
Option "AllowDDCCI" "true"
Option "MultisampleCompatibility" "true"
Option "UseEdidFreqs" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device2"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9800 GTX/9800 GTX+"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 1
EndSection


Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 9800 GTX/9800 GTX+"
BusID "PCI:1:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6800 GT"
BusID "PCI:3:0:0"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device3"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6800 GT"
BusID "PCI:3:0:0"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "TwinView" "1"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
# Removed Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen2"
Device "Device2"
Monitor "Monitor2"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"


# Removed Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "metamodes" "DFP-1: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
# Removed Option "metamodes" "DFP-0: nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
# Removed Option "metamodes" "DFP-1: nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen3"
Device "Device3"
Monitor "Monitor3"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "1"
Option "AddARGBGLXVisuals" "true"
Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

wrbishop 03-01-2011 01:39 PM

Fedora 11/14 Quad-Head Display
 
I have a blog post pertaining to what I had to-do to get a quad-head display working at wrbishop.com

Hope this helps (if you're still trying...)

->Bill


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.