Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.


  Search this Thread
Old 09-12-2009, 05:22 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Apr 2009
Location: Japan & South Korea
Distribution: Fedora
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
No Sound with Pulseaudio on Intel HDA STAC92xx

I've tried doing what many other guides say, but sound still does not work. When I monitor internal volume, however, and play audio I can see whatever is playing, but I still can't hear it. I think this may have to do with the sound card though, because when I attempted to defer Pulseaudio below my soundcard in system settings, it reported that the card was not working and dropped back to pulseaudio. How can I fix pulseaudio? Or, if it's the soundcard, how would I fix that?

Thanks in Advance,
Old 09-13-2009, 10:12 AM   #2
Registered: Sep 2009
Posts: 67

Rep: Reputation: 19
What Linux distribution are you using? Some provide you with a sound test that allows you to troubleshoot your sound system.

Could you provide some information to help people in the forum to better answer your question? Such as what sound card driver your system is using, what window manager you are using, and what sound mixer you are using. Sometimes, sound problems are as simple as not having the right settings on the mixer, or having muted the sound output to the speakers.

You can get driver information by finding the output for the soundcard with the command:

> sudo lspci -vv


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound with front connector after kernel upgrade....Intel HDA onboard sound aus9 Debian 2 01-21-2009 03:43 AM
NForce sound card found & snd-hda-intel driver loaded, no sound Rod Butcher Linux - Hardware 8 03-05-2008 08:30 AM
HDA intel Sound Card Sounds problems with intel sound card on Ubuntu zengingok Linux - Hardware 9 08-17-2007 11:52 AM
snd-hda-intel - no sound Laen Slackware 3 11-12-2006 02:07 PM
no sound; configuring hda-intel sound card in suse 10.1 crashes X MamaWombat SUSE / openSUSE 1 05-30-2006 11:42 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration