LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-24-2005, 07:29 AM   #1
greentooth
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Novi Sad / Serbia
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
no sound while playing flash in web browsers


How can I enable sound in web browser?
I have installed mozilla, netscape, konqueror, galeon and opera and flash pluging works perfectly but there is no sound. ie I went on www.pearljam.com there is flash animation with sound at the starting page but there is no sound.
Hint?

Thnx
 
Old 06-24-2005, 08:18 AM   #2
peter72
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Charlottesville, VA
Distribution: Ubuntu (home), SLES (work)
Posts: 196
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
First, does sound work on the rest for the rest of the software? Dumb question, I know, but had to ask.

I have not had any issues with this on my 10.1 box, but you may want to try starting the browser on the command line and look for stderr output (error messages printed to the screen). Or you can try starting the browser under artsd ( KDE uses arts for sounds ). It would look like this:

Code:
user@system$  artsdsp mozilla
Hope this helps.

Pete
 
Old 06-24-2005, 08:23 AM   #3
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
Any sound server will work. Anyway does anyone know what the alsa sound server is. i hear on gentoo it's simply asound. However if I run asound on debian it simply says driver started and doesn't load a daemon. I'd really like to get this to work without arts or esd.
 
Old 06-24-2005, 10:26 AM   #4
greentooth
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Novi Sad / Serbia
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i know what alsamixer is but i dont know how to make permanent changes in it. ie when i setup sound in alsamixer and restart machine the sound is turned off again.
help?
 
Old 06-24-2005, 11:57 AM   #5
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
As root: "alsactl store"
 
Old 06-24-2005, 01:22 PM   #6
greentooth
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Location: Novi Sad / Serbia
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thnx a lot!
 
Old 06-24-2006, 04:04 PM   #7
ehteam
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Have you tried "rm -rf ~/.macromedia"?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
flash works but no keyboard input in most browsers spindles Linux - Software 1 09-01-2005 12:58 PM
no sound from flash web sites kkempter Linux - Software 2 08-30-2005 01:13 PM
Sound not working on web browsers in KDE (please help!) LaptopLinux Mandriva 1 06-15-2005 11:50 PM
Problems with sound, when playing flash files. Flash plug-in installed. Mistreated Linux - Software 2 09-02-2004 02:13 PM
Jerky mouse when web browsers download web page stodge Linux - Software 1 07-08-2003 10:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration