LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-10-2004, 04:38 PM   #1
Joeblow
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Houston
Distribution: Mandrake 9.0
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
No Sound - Mandrake 9.0


This is my first experience with Linux. Mandrake 9.0 - KDE

There is no sound. Nothing. No boot up sound. No CD sound. Nada.

Checked the BIOS - sound is on.
Checked all the volume controls I could find. All are up.
Checked the mobo jumpers.
Checked the Control Center.



Mobo is ECS K7VTA3.

[**********@localhost *********]$ lspcidrake
unknown : VIA Technologies|VT8367 [KT266]
unknown : VIA Technologies|VT8367 [KT266 AGP]
usb-uhci : VIA Technologies|VT82C586B USB
usb-uhci : VIA Technologies|VT82C586B USB
usb-uhci : VIA Technologies|VT82C586B USB
ehci-hcd : VIA Technologies Inc|VT8235 USB Enhanced Controller
unknown : VIA Technologies Inc|VT8233A PCI to ISA Bridge
unknown : VIA Technologies|VT82C586 IDE [Apollo]
snd-via8233 : VIA Technologies|VT8233 [AC97 Audio Controller]
via-rhine : VIA Technologies|VT6102 [Rhine II 10/100]
Card:NVIDIA GeForce2 DDR (generic): nVidia Corporation|NV11 (Geforce2 MX)
unknown : Virtual|Hub []
unknown : Virtual|Hub []
unknown : Virtual|Hub []
unknown : Virtual|Hub []
[*********@localhost *******]$ cat /etc/modules.conf

probeall scsi_hostadapter ide-scsi
probeall usb-interface usb-uhci ehci-hcd
alias eth0 via-rhine
above snd-via8233 snd-pcm-oss
alias sound-slot-0 snd-via8233
[*********@localhost *********]$
 
Old 04-10-2004, 05:40 PM   #2
salparadise
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Birmingham UK
Distribution: Various
Posts: 1,736

Rep: Reputation: 146Reputation: 146
have a look in the KDE menu for the Sound System
it needs enabling

this should provide what you're listening for
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 04:27 PM
Sound Help - Sound Blaster AudioPCI64V/AudioPCI128 // Mandrake 9.2 mpyrewoody Linux - Newbie 1 08-31-2004 10:01 AM
running Mandrake 9.2, i do have sound in x-chat, cd playing no sound. AdrEnochrOme Linux - Newbie 5 01-24-2004 04:49 PM
Can't get sound from Mandrake 9.1 with SoundBlaster Audigy 2 Sound Card... shortyzms Linux - Newbie 3 12-08-2003 06:36 PM
A7N8X + Mandrake 9.1 + onboard sound card = No SOUND st_purple Linux - Hardware 3 11-07-2003 09:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration