LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-19-2008, 07:48 PM   #1
bryanlee1981
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Location: Mobile, Alabama
Distribution: Ubuntu Karmic, Suse 11.1
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
No Sound in Pidgin


I am having no luck getting sound to work when using Pidgin. I have sound in all of my other applications, but nothing in Pidgin. I have checked all of the settings on Pidgin itself as well as on my system. Nothing is muted or disabled that i can see. I turned the volume all the way up thinking that may be the issue, but no luck there. I am have tried using ALSA as well as OSS with no change. Has anyone had the same problem? I have read a ton of other posts, but nothing in any of those seemed to change anything for me.

I am using Pidgin (v) 2.2.1

Thanks in advance for any info
 
Old 03-20-2008, 12:35 AM   #2
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: Tupelo, MS
Distribution: Gentoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 124Reputation: 124
Using v2.4.0 here, so the menus might not be the same.

Did you check Tools > Mute Sounds (or Ctrl+S)

Then Tools > Preferences (or Ctrl+P) > Sounds > Sound Method

Mine was defaulted to Console beep, which I changed to Command and use aplay.
Then you also must check the Sound events you desire and give them a sound file,
and then Test.

Maybe you already did that, but it's not clear from your post.
 
Old 03-20-2008, 01:07 AM   #3
bryanlee1981
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Location: Mobile, Alabama
Distribution: Ubuntu Karmic, Suse 11.1
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I had already checked the mute setting and even tried using a command, but not the same one you listed. I used the command you gave and it worked like a charm. It seems to have a little static, but i have yet to get the sound quality right in any of my other apps either. Thanks a ton!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pidgin for Suse 9.3 konfigure Suse/Novell 4 07-26-2009 08:47 AM
Pidgin on PCLinuxOS Dru89 Linux - Distributions 10 06-27-2007 01:31 AM
No sound in Pidgin when running it from an icon Nylex Slackware 6 05-22-2007 02:56 PM
Pidgin 2.0.0 rigelan Slackware 7 05-07-2007 07:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration