LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-06-2005, 01:19 PM   #1
DaBlade
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Sid
Posts: 381

Rep: Reputation: 30
No Sound in Firefox


I've got a problem with sounds in flash movies/games in Firefox.
After apt-get upgrade, both Firefox and macromedia flash were updated. Everything seems to work fine in Firefox, except sound. No sound in flash videos.
Can anyone help?
Using SimplyMEPIS Linux, and debian repositories.
 
Old 12-06-2005, 07:17 PM   #2
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
try to see if it's a permissions problem. Maybe there's an "audio" group you have to be in to play it... or you can just chmod 666 the sound device.
 
Old 12-07-2005, 12:20 AM   #3
DaBlade
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Sid
Posts: 381

Original Poster
Rep: Reputation: 30
There is an audio group, but I'm already in it. All other sound related software works.
And I tried chmod 666 /dev/dsp, but it didn't help (dsp is the audio device, right?)
 
Old 12-07-2005, 03:44 AM   #4
redjokerx
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: San Diego
Distribution: Slackware
Posts: 303

Rep: Reputation: 31
yeah, as far as I know. You can try the other sound-looking devices. Maybe messing with the permissions of the plugin?
 
Old 12-07-2005, 03:58 AM   #5
cs-cam
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 3,544
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 56
You need the ALSA-OSS emulation layer installed and then just start Firefox like this:
Code:
aoss firefox
 
Old 12-07-2005, 04:37 AM   #6
DaBlade
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Sid
Posts: 381

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by cs-cam
You need the ALSA-OSS emulation layer installed and then just start Firefox like this:
Code:
aoss firefox
Why didn't I need that before?
And why does it not work now, when it did before?
 
Old 12-07-2005, 04:47 AM   #7
cs-cam
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 3,544
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 56
Quote:
Originally Posted by DaBlade
Why didn't I need that before?
And why does it not work now, when it did before?
Dunno, never used Debian to know their package setup but that's what works for me.
 
Old 12-07-2005, 05:39 AM   #8
DaBlade
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Sid
Posts: 381

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by cs-cam
Dunno, never used Debian to know their package setup but that's what works for me.
I don't use debian :P
 
Old 12-07-2005, 05:54 AM   #9
cs-cam
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 3,544
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 56
Ha, so you aren't. I just glaced at the distro in the postbit but I must have been looking at a different thread in another tab or something, God knows what Just one of those nights...
 
Old 12-07-2005, 09:57 AM   #10
DaBlade
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Debian Sid
Posts: 381

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hmm, aoss firefox works
Thanks for the help
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound from totem, but not in firefox cooldudejz Ubuntu 1 10-31-2005 06:17 PM
sound in flash (firefox) darkleaf Linux - Software 1 06-14-2005 08:26 AM
Firefox and sound. RoaCh Of DisCor Linux - Software 2 05-01-2005 11:53 AM
No sound in Firefox - but sound in KDE icpsvt Linux - General 19 03-06-2005 06:26 PM
no sound in firefox Teckno Linux - Software 0 07-09-2004 02:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration